Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Pozvánka na multimediální vystoupení žáků polické umělecké školy
banner

Pozvánka na multimediální vystoupení žáků polické umělecké školy

René Herzán

Středa, 21. listopadu 2012

Pozvánka na multimediální vystoupení žáků polické umělecké školy

Pověst o pokladu v polickém klášteře se jmenuje multimediální představení, ve kterém se představí žáci tanečního, výtvarného i hudebního oboru Základní umělecké školy v Polici nad Metují.

V neděli 25. listopadu od 18 hodin návštěvníky Kolárova divadla v Polici nad Metují čeká program sestavený z filmových projekcí, tance, jazzové hudby a zvukové tvorby na téma Krtičkovy pověsti o pokladu v polickém klášteře.

"Kromě toho, že se seznámíte s příběhem při zhlédnutí dětského kresleného filmu, budete mít možnost popustit uzdu své fantazii při tanečních choreografiích na vybrané motivy z příběhu pověsti. Taneční vstupy budou doprovázeny filmovými projekcemi a zvukovými ukázkami, doplňujícími jejich atmosféru. Kromě toho budete mít možnost se podívat na záběry, kterými dokumentujeme naše pátrání po podzemním jezeře a pokladu. Mezi tím nám zahraje jazzová kapela," prozradil průběh vystoupení ředitel polické školy Lubor Bořek.

Celý pořad je společným výstupem projektu Výuka uměleckých předmětů laboratorní metodou. Jedním ze společných cílů projektu byla improvizace v umění. Tu lze v představení vidět "naživo", protože taneční čísla budou víceméně improvizovaná. A jazz, podle slov Lubora Bořka, bez improvizace ani existovat nemůže.

Celý pořad bude snímán vícekamerovou televizní technologií. Při práci uvidíte televizní školní štáb, který časem plánuje DVD z představení.

"A jak to dopadlo s jezerem a pokladem? Jsme přesvědčeni, že jsme tajemství odhalili. Pokud se chcete s našimi objevy seznámit, tak přijďte do Kolárova divadla a nechte se překvapit," zve do Police nad Metují Luboř Bořek.

Pověst o pokladu v polickém klášteře.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)