Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Prázdniny v Teplicích nad Metují zakončí Mezinárodní horolezecký filmový festival
banner

Prázdniny v Teplicích nad Metují zakončí Mezinárodní horolezecký filmový festival

Věra Prokopová

Pátek, 13. srpna 2021

Prázdniny v Teplicích nad Metují zakončí Mezinárodní horolezecký filmový festival

Poslední srpnový víkend, již po 38., zakončí prázdniny v Teplicích nad Metují „fesťák“. Letošní ročník bude v něčem nový, ale doufáme, že atmosféra, která festival provází, zůstane stejná. Tedy přátelská, kamarádská, uvolněná, pohodová…

A jaké jsou ty novinky? Asi nejzásadnější změnou je to, že kromě kina bude zpoplatněn páteční a sobotní program ve venkovních prostorech. Tou další novinkou je prostor za úřadem, který nazýváme „amfiteátr“, venkovní alternativa kina, kde budou v pátek a v sobotu probíhat projekce soutěžních filmů, přednášky a besedy s hosty. A nově doprovodný program v parku začne už ve čtvrtek večer zahajovacím koncertem Heebie Jeebies, který bude zdarma.

Jak to vše bude probíhat? Návštěvníci festivalu si budou moci v on-line předprodeji nebo na místě ve festivalovém Infostanu zakoupit jednodenní nebo dvoudenní permanentky. Jednodenní vstupenka na pátek nebo sobotu bude v prodeji za 200 Kč a dvoudenní vstupenka na oba dny za 300 Kč. Děti do 15 let jsou zdarma. V ceně vstupenek bude celodenní doprovodný program v parku, včetně přednášky hlavního hosta, slack show, boulder závodů a večerních koncertů, dále celodenní program v amfiteátru, parkování a stanování na louce za komínem. Vstupenka do kina na projekce a přednášky se bude prodávat zvlášť za 80 Kč, tak, abychom mohli dodržet kapacitu sálu.

A na co se můžete těšit? Samozřejmě na filmy s outdoorovou tematikou (letos filmaři přihlásili přes 90 filmů, porota vybrala cca 40 z nich). Hlavním hostem festivalu je profesionální horolezkyně a alpinistka z Barcelony Sílvia Vidal. Mára Holeček a Radek Groh budou vyprávět o svém nedávném dobrodružství, když uvízli na stěně Baruntse v Himálaji. A k tomu spousta dalších zajímavých hostů. V porotě zasedne režisér a producent Steve Loveček Lichtag, horolezec a ředitel filmových festivalů v Bratislavě, Vancouveru a na Sicílii Alan Formánek a známý polský horolezec Alexander Lwow. V rámci doprovodného programu v parku si budete moci vyzkoušet různé sportovní soutěže, obdivovat borce na slackline a bouldru a večer si zatančit s kapelami Heebie Jeebies, Poletíme?, United Flavour a G Point Funkction. Na náměstí bude tradičně prodej sportovního vybavení.

Věříme, že nám bude počasí přát, festival se opět povede a že si ho všichni užijeme! V současnosti je každý návštěvník festivalu povinen mít u sebe doklad o bezinfekčnosti. Další informace, předprodej vstupenek a podrobný program najdete na webu  www.horolezeckyfestival.cz, festival můžete  sledovat i na FB.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)