Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Přehlídka orientálního tance Hvězda Orientu se konala již po osmé
banner

Přehlídka orientálního tance Hvězda Orientu se konala již po osmé

Bc. Tereza Išová, SVČ Déčko Náchod

Úterý, 5. února 2019

Přehlídka orientálního tance Hvězda Orientu se konala již po osmé

O víkendu 2. a 3. února se konal v krásných prostorách Městského divadla Dr. Josefa Čížka v Náchodě již 8. ročník soutěžní přehlídky orientálního tance Hvězda Orientu. Taneční přehlídku pořádalo pod záštitou Města Náchod Středisko volného času (SVČ) Déčko Náchod s odbornou garancí taneční školy Sahar Dany Minaříkové z Broumova.

Tanečnice všech generací každý den bojovali o titul "Hvězda Orientu" v dvanácti různých kategoriích. Bylo zde k vidění přes 160 tanečních vystoupení, jejichž kvalitu zhodnotila odborná porota složená z našich nejznámějších orientálních tanečnic a lektorek - např. Sheyla, Karolína Štraus Idris, Šárka Martinková, Alisea, Pavla Kostková, a také vítězka loňské profi kategorie Barbara Gorroňová. Nechyběli ani hosté ze zahraničí - tanečnice Danica Intisar Kodčíková ze Slovenska a Anna Mendak Czekaj z Polska.

V kategorii tanečnic od 6 do 18 let bylo možné shlédnout 68 soutěžních vystoupení, se kterými soutěžilo 38 sólistek a 13 tanečních skupin, celkem asi 150 začínajících tanečnic z celé ČR (např. Náchod, Liberec, Hradec Králové, Pardubice, Semily, Praha, Košťálov, Vyškov, Ostrava, Vrbno pod Praděděm).

V soutěži sólistek zvítězily Julie Pichrtová z Liberce (kategorie do 9 let), Adéla Kubienová (kategorie 8 – 10 let), domácí favoritka Tereza Brandejsová z Náchoda v kategorii 11 – 14 let, a v kategorii 15 – 18 let Tereza Baladová z Pardubic. V kategorii dua a tria zabodovalo trio Parwana ve složení Tereza Brandejsová, Petra Špačková a Sára Matičková a vytančily za břišní tance SVČ Déčko Náchod stříbrné 2. místo v kategorii do 13 let!

Neděle byla určena tanečnicím nad 18 let a bylo možno shlédnout 78 soutěžních vystoupení, která zatančilo 42 sólistek a 17 skupin z celé ČR a SR (Náchod, Hradec Králové, Trutnov, Praha, Liberec, Brno, Olomouc, Znojmo, České Budějovice, Bratislava, Liptovský Mikuláš), celkově asi 200 soutěžících.

Na nejvyšších pozicích v sólových kategoriích se umístily tanečnice – Lucie Lanková z Liberce (kategorie 18 – 25 let), Barbora Halamková z Hradce Králové (kategorie 26 – 35 let), Svatava Baladová z Pardubic (kategorie 36 – 50 let) a v kategorii "ladies" se na první příčku dotančila Lenka Macková z Jaroměře. Dvoukolové klání profesionálních tanečnic, které měly zatančit vlastní choreografii, ale také autentický tarab, vyhrála teprve osmnáctiletá Veronika Prokopová z Trutnova.

SVČ Déčko Náchod pořádalo celou přehlídku ve spolupráci s tanečnicí a lektorkou Sahar. Děkujeme tímto Sahar Daně Minaříkové za každoroční spolupráci. Všem divákům i soutěžícím děkujeme za účast. Děkujeme Městu Náchod za podporu akce, a doufáme, že se za rok opět sejdeme v Beránku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)