Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Při Křinické pouti se také žehnalo auto hasičů
banner

Při Křinické pouti se také žehnalo auto hasičů

Petr Cirkl

Sobota, 12. srpna 2017

Při Křinické pouti se také žehnalo auto hasičů

V areálu restaurace Amerika v Křinicích se v sobotu 5. srpna uskutečnila další Křinická pouť. Součástí pouti se stalo také žehnání auta křinických hasičů, které dostali k užívání před několika měsíci. Požehnání provedl broumovský duchovní P. Martin Lanži. Popřál hasičům, aby toto auto sloužilo především k ochraně životů a majetku občanů.

Samotná pouť byla zahájena starostkou obce Libuší Rosovou a P. Martinem Lanžim. Paní starostka přivítala všechny hosty a přítomné a poté předala slovu děkanovi broumovské farnosti. Ten po svém krátkém úvodním slovu pozval účastníky poutě k účasti na procesí, které vedlo ke kapličce Panny Marie Sněžné, kde proběhly litanie.

Pro účastníky pouti byl také připraven malý jarmark, který připravily ženy z Cechu panen rukodělných. Tyto ženy připravily prodej koláčů, kávy, ale také prodej různých upomínkových předmětů, které vytvořily jejich členky. Bez jejich účasti na pouti bychom si to ani nedovedli představit.

Na jarmarku bylo také možno zakoupit pěkné knížky a obrázky místní básnířky a malířky Věry Kopecké. V prodeji zde byla také nová pexesa pro děti Vesnická památková rezervace Křinice. Členové mysliveckého sdružení z obce pro děti, ale také pro dospělé, připravili malou střelnici. O střelnici byl po celou dobu konání pouti velký zájem. Ani letos nechyběly projížďky na vozech tažených koníčky.

Během pouti měli přítomní možnost ochutnat také grilované prasátko, které na tyto pouti jezdí opékat pan z Holic. I on také již patří k tradičním prodejcům na této akci. Další občerstvení nabízela také restaurace Amerika, která připravila bohatý výběr jídel. Zájem byl také i dobré točené pivo a limonády.

Během celého odpoledne mohli ti, kteří přišli na pouť poslouchat hudbu všech žánrů, od dechovky až po populární skladby 70. a 80. let. Pouť se opět vydařila a to díky pořadatelům – Obci Křinice a všem těm, co s organizací pomáhali. Za to jim všem patří díky.

Foto Vít Středa

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)