Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Proč zvete české muzikanty do Broumova? Máte své!
banner

Proč zvete české muzikanty do Broumova? Máte své!

René Herzán

Pondělí, 23. března 2015

Proč zvete české muzikanty do Broumova? Máte své!

Jan Přerovský z Prahy, který trávil víkend na Broumovsku, komentoval módní přehlídku s kulturním programem slovy: "Má smysl do Broumova zvát drahé známé umělce? Máte svoje!" Takový na něj udělal dojem sobotní program Vítání jara, který v Konferenčním sále infocentra v Broumově uspořádalo Město Broumov ve spolupráci se Základní uměleckou školou Broumov a Gymnáziem Brroumov.

"Hlavním programem byla módní přehlídka společnosti VEBA a.s. O produkci se postarala pražská modelingová, castingová a produkční agentura DOS AMIGOS, styling měl pod patronací přední český stylista Dušan Chrástek, který pracuje pro české i zahraniční firmy, pro filmový průmysl, české televize i reklamu. Během tříhodinového programu, se o kulturní doprovod postarala ZUŠ Broumov pod vedením saxofonisty Bohdana Janeczka, trumpetisty a zároveň i ředitele ZUŠ Štěpána Přibyla, a dále studenti Gymnázia Broumov pod vedením Evy Kroupové. Celou akci moderoval Petr Vondráček, jehož kapela Lokomotiva celou akci ukončila," přiblížila program organizátorka sobotního večera Monika Mrštinová.

"Mě fascinuje, jak jsou ti mladí suverénní. Já byl v jejich letech nervózní jak králík," komentoval hudební výstupy studentů umělecké školy a gymnázia Petr Vondráček. "To měl absolutní pravdu, z míry je nevyvedly ani občasné technicé problémy zvuku," ocenil profesionalitu vystupujících broumovských studentů Jan Přerovský.

Přehlídka byla rozdělená do čtyř vstupů. V prvním vstupu s názvem "VEBA obléká Afriku" byly představeny modely z afrického brokátu, které společnost vyvinula výhradně pro "černý kontinent". I přes úspěch v Africe stále VEBA hledá nové trhy v oblasti odívání a vytváří nové kreativní kolekce nejen z afrického brokátu, ale i ze splývavějších a odlehčenějších materiálů, saténů, v kombinaci s tiskem. O tom se diváci mohli přesvědčit ve druhém vstupu, kde byli k vidění modely pro každodenní nošení.

"Life is Fashion" byl název třetího vstupu, který obsahoval luxusní kolekci vytvořenou přímo pro nigerijský trh. Tato kolekce byla vyvzorována i konfekčně zpracována designéry VEBy. Poslední vstup byl ve znamení elegance – kolekce společenských šatů z oděvních tkanin určena pro slavnostní příležitosti a plesy.

"Děkujeme návštěvníkům za vytvoření příjemné atmosféry, za vaše finanční příspěvky na domov důchodců v Broumově a těšíme se při dalším ročníku na viděnou," ocenila návštěvníky vyjímečné události Jitka Exnerová z broumovského infocentra.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)