Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Projekt Listování představí v klášteře knihu reportéra Tomáše Poláčka STOP
banner

Projekt Listování představí v klášteře knihu reportéra Tomáše Poláčka STOP

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 16. ledna 2017

Projekt Listování představí v klášteře knihu reportéra Tomáše Poláčka STOP

Ve středu 18. ledna se v broumovském benediktinském klášteře představí projekt herce Lukáše Hejlíka Listování. Číst se bude z knihy reportéra a novináře Tomáše Poláčka STOP.

Novinář Tomáš Poláček podnikl v létě roku 2015 bláznivou výpravu. Stopnul 250 aut povětšinou nevalné úrovně, aby se dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi - nejjižnějšího města světa.

"V mexickém kamionu jsme šňupali bílý prášek, v Jižní Americe žvýkali koku, ilegálně jsem překračoval hranice mezi středoamerickými státy, to všechno v knize je. Páteří knihy je ale tahle cesta přes dva kontinenty, protože ta byla určitě nejdrsnější - v posledních dnech jsem brečel," uvedl Tomáš Poláček.

Po návratu domů sepsal o svých dobrodružstvích knihu s názvem STOP, se kterou se posléze vydal na turné po českých městech v rámci známého projektu herce Lukáše Hejlíka Listování. Jde o projekt hodinových scénických čtení, během nichž jsou představovány zajímavé, aktuální knihy, které se právě objevují na trhu.

Do broumovské klášterní Kreslírny zavítá Listování již tuto středu, 18. ledna od 17:30 hodin. Úryvky z knihy přečtou herci Gustav Hašek, Alan Novotný a zapojí se i sám autor knihy Tomáš Poláček. Součástí večera bude také autogramiáda a prodej knihy. Vstupné na akci je 190 Kč pro dospělé, 150 Kč pro členy klubu ArtCafé a 90 Kč pro studenty, rezervace míst na emailu: jakub.sleis@broumovsko.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)