Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Pusťte si První broumovskou koledu víly Anděly

Michaela Plchová, foto archiv Evy Kroupové

Pátek, 17. prosince 2021

Pusťte si První broumovskou koledu víly Anděly

O benefičním dětském videoklipu na opravu kostela sv. Petra a Pavla v Broumově poběží reportáž v České televizi

Před námi je poslední adventní neděle. V tento den, 19. 12. v 18.40, bude na dětském kanálu České televize Déčko možné zhlédnout reportáž o natáčení videoklipu První broumovská koleda víly Anděly. Jedná se o benefiční dětský videoklip na opravu kostela sv. Petra a Pavla v Broumově, který se o první adventní neděli natáčel tamtéž. Za celým projektem stojí Eva Kroupová, jež je zároveň autorkou písně: „Věřím, že se nám podařilo vytvořit něco hřejivě vánočního, pozitivně nadčasového a nápomocného. Rádi bychom toto poselství poslali i mezi vás a sdíleli ho společně!" Videoklip měl on-line premiéru na třetí adventní neděli.
Původním plánem bylo, že klip se naživo a za účasti veřejnosti natočí v kostele sv. Petra a Pavla. Jenže přišla tvrdší proticovidová opatření a veřejnost byla z natáčení vyloučena. Objevil se však jiný nápad a namísto dětských tváří zaplnily kostel obrázky, které namalovaly děti z okolních základních škol. Projektu se zúčastnily ZŠ Hradební, ZŠ Masarykova, MŠ Broumov, MŠ Heřmánkovice, DD a SMPŠ Broumov a Gymnázium Broumov. Celkem se sešlo více než 500 obrázků především andělů a Andělek. Z dětských obrázků byl pospojován řetěz, který obepnul celý kostel sv. Petra a Pavla a zaplnil také prostor kostela. 
Samotného natáčení se zúčastnili muzikanti Prima Jazz Bandu se zpěvačkou Alenou Přibylovou a sbor ZUŠ Broumov, hudební režii a aranžmá měl Štěpán Přibyl. Mistrem zvuk je Jakub Šleis, kamera a střih Tomáš Valášek a Zdeněk Vlček
První broumovskou koledu Víly Anděly podporuje i pan farář Lanži. Ten by klip rád opatřil německými titulky a rozšířil benefici do zahraničí. Sbírku na opravu kostela sv. Petra a Pavla v Broumově je možné podpořit na sbírkovém kontě: 35-1180703399/0800.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)