Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Radoslav Gipsy Banga nadchnul studenty broumovského gymnázia a Základní školy Hradební
banner

Radoslav Gipsy Banga nadchnul studenty broumovského gymnázia a Základní školy Hradební

René Herzán

Sobota, 12. dubna 2014

Radoslav Gipsy Banga nadchnul studenty broumovského gymnázia a Základní školy Hradební

V rámci hudebního programu s názvem Když chceš,tak to dokážeš vystoupil v konferenčním sále infocentra v Broumově pro studenty gymnázia romský rapper Radoslav Banga. Své písničky doplnil povídáním o životě. Celým programem se prolínala tématika protispolečenských jevů a předsudků, jako je alkoholismus, drogy, šikana či rasismus.

"Radek několikrát zdůraznil, že je jedno, jaký člověk je, že dokázat může všechno. A že lidi jsou jen dobří nebo špatní, bez ohledu na rasu, pohlaví a vzhled. Potvrdil také, že vzdělání je velmi důležité. Názory dětí byly většinou dost pozitivní. Překvapila je míra otevřenosti, se kterou vyprávěl svůj příběh, některým příběhům o drogách ani nemohly věřit. Ocenily zároveň, že texty písní se týkaly tématu, že je energický a program měl spád, že si nehrál na ublíženého Roma a umí si dělat srandu sám ze sebe. Starší studenti chválili i to, že program splnil jejich očekávání ve smyslu prevence negativních jevů. Potěšilo mne, že když jsem se studenty mluvila, byli rádi, že šli, a že i pro ně bylo přínosné slyšet jeho názory," uvedla po akci jedna z učitelek gymnázia v Broumově Jitka Smolíková.

"Radoslav Gipsy Banga mi mluvil z duše. Se zaujetím jsem poslouchal příběh muže, který se dostal ze dna společnosti. Dnes ve svých 32 letech dělá, co ho baví, je šťastně ženatý, má slušné bydlení, cestuje, raduje se ze života, plní si svoje sny, má profesní úspěchy. Zajímavé je i jeho krédo - chtít, věřit a konat. Nikdy se nevzdávat, makat na sobě, vzdělávat se, neflákat se. Kdo chtěl, tak si z pořadu určitě hodně odnesl. V zákulisí mě Radoslav překvapil, jak působil skromně, kultivovaně a v pohodě. A nakonec, celý život je v hlavě," uvedla další z pedagogů Milan Kulhánek.

Foto archiv Gymnázium Broumov

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)