Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Skončila umělecká soutěž Via Benedictina

Dana Černotová

Neděle, 22. září 2013

Skončila umělecká soutěž Via Benedictina

Osm století, jedna krajina, tak se jmenovala umělecká soutěž, která se konala v rámci oslav 800 let příchodu benediktinů na Broumovsko a do níž bylo možné posílat příspěvky do 15. září. "Sešla se celá řada zajímavých uměleckých děl, nejen obrazy a koláže, ale také fotografie, básně nebo povídky. Všem přispěvatelům bychom chtěli poděkovat," říká Marcela Lilingová ze Vzdělávacího a kulturního centra Broumov.

Shromážděná díla shlédnou nejdříve účastníci mezinárodní vědecké konference, kteří také hlasováním zvolí vítěze a další oceněné. Později pak budou díla přesunuta do kláštera, kde je uvidí návštěvníci z řad široké veřejnosti v rámci prohlídkového okruhu. Výsledky a zaslaná díla budou zveřejněna na webu www.viabenedictina.cz .

V rámci oslav příchodu benediktinů na Broumovsko se koná také Mezinárodní vědecká konference VIA BENEDICTINA , která se uskuteční v Broumově 2. a 3. října za odborné spolupráce Centra medievistických studií Akademie věd České republiky, Univerzity Karlovy v Praze a Historického ústavu Filozofické fakulty Univerzity Hradec králové. Konferenci, čítající tři přednáškové bloky, mohou navštívit i zájemci z řad veřejnosti. Konferenční poplatek je 300 korun, při účasti jen na jednom přednáškovém bloku je ceny 100 korun, je však nutné se k účasti přihlásit na e-mailu marcela.lilingová@broumovsko.cz .

Ke konferenci je připravený také doprovodný program. Ve středu, 2. října od 20 hodin, se v klášterním kostele sv. Vojtěcha uskuteční světová premiéra suity skladatele Petra Kořínka, jehož znají návštěvníci festivalu Za poklady Broumovska nebo ArtCafé. Druhý den, 3. října od 8 hodin, se v kostele sv. Vojtěcha koná slavnostní mše, kterou bude sloužit převor Prokop Siostrzonek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)