Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Soutěžní výstava výtvarného oboru ZUŠ Broumov má své vítěze
banner

Soutěžní výstava výtvarného oboru ZUŠ Broumov má své vítěze

Kateřina Ostradecká

Sobota, 26. srpna 2017

Soutěžní výstava výtvarného oboru ZUŠ Broumov má své vítěze

Výtvarný obor Základní umělecké školy Broumov pravidelně pořádá ročníkovou výstavu. Ta letošní, za školní rok 2016 - 2017, proběhla zcela výjimečně jako soutěžní, a to na téma "inspirace secesí". 

Do soutěže se přihlásilo 106 žáků ve věku od 6 do 18 let. Soutěžilo se ve dvou oblastech: plošná tvorba (kresba, malba, grafika, kombinované techniky) a prostorová tvorba (keramika).  O výsledcích rozhodovala devítičlenná porota ve složení: Petr Staněk (ZUŠ Broumov - předseda poroty), Renata Šrůtková a Štěpán Přibyl (ZUŠ Broumov), Jaroslav Soumar (ZUŠ Police n. Met.), Marek Lengál (Gymnázium Broumov), Dáša Zbořilová (DDM Ulita Broumov), Karel Franze (Muzeum Broumovska), Marek Macek (Galerie výtvarného umění Náchod) a Michal Čepelka (grafik - Broumov / Hradec Králové / Brno).

"K vyhlášení výsledků a k ocenění vítězů v jednotlivých kategoriích došlo na slavnostní vernisáži dne 1. června 2017. Finanční prostředky na zakoupení věcných cen a tisk diplomů poskytla Notička - občanské sdružení rodičů a učitelů při ZUŠ Broumov. Kompletní výsledky spolu s reprodukcemi vítězných prací naleznete na internetových stránkách www.zusbroumov.cz. Soutěž měla také diváckou část. Po celou dobu trvání výstavy hlasovali návštěvníci "o nejlepší práci" napříč všemi věkovými kategoriemi i výtvarnými technikami. Hlasy (rovných 540; bod dostalo celkem 77 prací) byly sečteny počátkem prázdnin. S výraznou převahou jich nejvíce získal Oto Petřík (82 hlasů), na druhém místě skončila Eliška Hamáčková (56), třetí byla Šárka Novotná (45), čtvrtá Kyla Burdychová (24), pátá Aneta Valentová (19)... Kompletní výsledkovou listinu diváckého hlasování a reprodukce pěti nejvíce bodovaných děl naleznete rovněž na stránkách školy," uvedl Petr Staněk, učitel výtvarného oboru ZUŠ Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)