Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Speciální letní prohlídky lákají k návštěvě kláštera v Broumově
banner

Speciální letní prohlídky lákají k návštěvě kláštera v Broumově

Kateřina Ostradecká

Pátek, 1. července 2016

Speciální letní prohlídky lákají k návštěvě kláštera v Broumově

Hudební prohlídky, Noční hrané prohlídky a Interaktivní prohlídky Skriptoria. To je speciální letní nabídka národní kulturní památky kláštera v Broumově, která pro letošní prázdniny doplní klasické celoroční prohlídky.

Úplnou novinkou v prázdninové nabídce broumovského kláštera jsou interaktivní Prohlídky Skriptoria, tedy středověké klášterní písárny. Ta byla nedávno otevřena v revitalizovaných prostorách kláštera a přes rok se v ní konají vzdělávací programy pro školní kolektivy. V létě se Skriptorium otevře i pro veřejnost, a to hned ve čtyřech termínech: 20. července a 10. srpna od 10 hodin + 27. července a 24. srpna od 13 hodin. Prohlídky jsou určeny rodinám, dospělým i dětem. Zájemci si vyzkouší psaní husím brkem, broušení pergamenu, výrobu přírodních barev či vázání knih. Vstupné pro dospělé je 150 Kč, pro seniory 80 Kč, pro děti 40 Kč, děti do 3 let mají vstup zdarma. Místa je lepší rezervovat na emailu: martina.junkova@broumovsko.cz .

Při hudebních prohlídkách je prohlídkový okruh kláštera doplněn o půlhodinový varhanní koncert v klášterním kostele sv. Vojtěcha, kterého se zhostí mladí studenti hudby z Polska. Každý týden se představí jiný umělec - během osmi prázdninových týdnů tak budou mít návštěvníci možnost poslechnout si osm různých uměleckých přednesů. Hudební prohlídky se konají v červenci a srpnu, vždy v úterý, čtvrtek, sobotu a neděli, od 15 hodin. Vstupné je 130 Kč pro dospělé, 70 Kč pro děti. Možné je také absolvovat pouze varhanní koncert, a to od 15 hodin, vstupné pouze na koncert je 40 Kč.

Velmi oblíbené jsou již tradiční Noční a Noční hrané prohlídky kláštera, které nabízejí nevšední setkání s "oživlými" historickými postavami v setmělých prostorách kláštera, osvíceného svíčkami a loučemi. Noční prohlídky se střídají s nočními hranými prohlídkami a konají se každý pátek od 20 a 21:30 hodin. Letos startují Noční hrané prohlídky již tento pátek, 1. července, a zaměří se na filmy, příběhy a pověsti spojené s broumovským klášterem. Doporučujeme rezervaci vstupenek na emailu: prohlidky@broumovsko.cz . Vstupné dospělí 170 Kč, děti 110 Kč.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)