Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Spolek Music & Theatre S.G.Pitaš se ohlíží za aktivitami roku 2016. Zároveň se rodí program na letošní rok
banner

Spolek Music & Theatre S.G.Pitaš se ohlíží za aktivitami roku 2016. Zároveň se rodí program na letošní rok

René Herzán

Čtvrtek, 12. ledna 2017

Spolek Music & Theatre S.G.Pitaš se ohlíží za aktivitami roku 2016. Zároveň se rodí program na letošní rok

Stanislav Pitaš a jeho spolek Music & Theatre S.G.Pitaš má za sebou pestrý kulturní rok 2016. Leader spolku ocenil všechny, kteří se podíleli na podpoře pořádaných akcí. Protože, jak praví nápis v Undergroundovém klubu Eden: "Na poklepání po ramenou by zahynula jakákoli kultura."

Hudební produkce a besedy se v roce 2016 většinou konaly ve zmíněném klubu Eden. Jen koncert Marka Steinera se uskutečnil v Centru Walzel v Meziměstí. V Edenu se konaly akce už na konci roku 2015, v zimě zde však proběhly některé úpravy a interiér klubu byl vybaven originálními železnými plastikami a výtvory sochaře Petra Vaňka. Během roku zde vystoupil třeba Napoleon M. Brock, bývalý spoluhráč Franka Zappy, který za Standou Pitašem přijel už potřetí. Australská skupina Vdelli, "mimozemská" Jana Kratochvílová, skupiny Vltava a The Primitives group, zpěvačka Vladivojna či legendární Luboš Pospíšil, to byly další koncerty, na které jezdili lidi z celé republiky. Nesmíme zapomenout na besedy s Ivanem Klímou a Petrem Blažkem či na "diskotéku" Josefa Rauvolfa, který pouštěl hudbu Davida Bowieho.

Klub Eden v květnu také navštívil americký velvyslanec Andrew H. Schapiro. Program a téma diskuse se tentokrát odvíjel podle not kanceláře velvyslanectví.

"Dovolte mi, abych touto cestou poděkoval všem těm, kteří podpořili v roce 2016 kulturní aktivity Music & Theatre S.G.Pitaš z.s.. Jsou to ČEKO Import a.s., BSS s.r.o., Město Broumov, Z-TRADE, Zdeněk Křička z České Skalice, Petr Pakosta, Jirka Knopp, Igor Jirman, Koželužna Strnad - Solnice, Coroll, Lutoma, HS Flamingo, Miroslav Votoček z Trutnova, Bohůškova pálenice Martínkovice, Restaurace U starého slona Pardubice, Tomáš Čipera, Jan Pohorský, Broumovské noviny, zpravodajský server Naše Broumovsko, Mirka Jirmanová, Pavel Trojan a Roka Sound," vyjmenoval své podporovatele a sponzory Stanislav Pitaš.

Ale píše se rok 2017 a Stanislav Pitaš přichází s pestrou programovou nabídkou. Už 28. ledna vystoupí v Edenu český písničkář, herec, světoběžník a režisér Václav Koubek, 18. února přijede legendární kapela Krausberry. Jako předkapela jim zahraje Mini Rambo Band. Důvod je prostý, před pár lety na koncertě Krausberry v Šonově nabídl Martin Kraus publiku, jestli si někdo chce s nimi zahrát. Suverénně na pódium vstoupil Jirka Rambousek jr. a "hrábl" do strun. Martin Kraus se potom divil, proč pozvali na koncert nějaké Krausberry.

V březnu přijede opět Vladivojna se svým metalovým projektem Vladivojsko, v dubnu Ivan Hlas, v květnu Jiří Schmitzer a Vladimír Mišík, v květnu Michal Prokop. Co jméno, to pojem. Svůj termín má už i beseda se "záhadologem" Milanem Zachou Kučerou či představení Divadla Járy Cimrmana v multifunkčním sále Dřevník.

"V jednání jsou také klubové besedy s Olgou Sommerovou, Kamilou Moučkovou, Milanem Uhde, Danielem Kroupou, Petrem Pithartem, Sašou Vondrou a Petrem Blažkem. Zachovejte nám přízeň i letos svojí podporou a návštěvností klubu Eden," dodává Stanislav Pitaš.

Pokud by někdo chtěl finančně podpořit kulturní aktivity spolku Music & Theatre S.G.Pitaš je vítán a zde je číslo účtu: 182008897/0600. Je samozřejmostí, že na patřičný obnos bude vystaven doklad a uzavřena s dárcem smlouva.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)