Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Spolupráce Náchoda s Lotyšskem má konkrétní podobu
banner

Spolupráce Náchoda s Lotyšskem má konkrétní podobu

René Herzán

Pondělí, 12. března 2012

Spolupráce Náchoda s Lotyšskem má konkrétní podobu

Ve výstavní síni Regionálního muzea v Náchodě otevřeli výstavu s názvem Riga a její secesní architektura, která potrvá do konce března.

Výstava fotografií představující významné secesní architektonické památky lotyšské metropole Rigy je pořádána ve spolupráci Města Náchoda a Velvyslanectví Lotyšské republiky v Praze. Vernisáže, která se uskutečnila ve středu 7. března, se zúčastnil i velvyslanec Lotyšské republiky v Praze Kaspars Ozolinš. "U příležitosti své návštěvy Náchoda si se zájmem prohlédl budovu Základní umělecké školy, společně s představiteli města - starostou Janem Birke a místostarosty Tomášem Šubertem a Drahomírou Benešovou - zahájili vernisáž výstavy a hovořili také o dalších formách vzájemné spolupráce," řekla náchodská mluvčí Nina Adlof.

"Další konkrétní formou spolupráce s Lotyšskem je příprava projektu Omnia vincit convictus, který je zaměřen na setkání českých a lotyšských delegací v Bausce na přelomu srpna a září letošního roku. Delegace obou měst budou zahrnovat zástupce municipalit a rozličných zájmových skupin (hasiči, radioamatéři, studenti, žáci ZUŠ, potápěči, senioři, sokolové, skauti, kuchaři, fotografové a další). V rámci projektu by měla probíhat jednotlivá setkání za účelem výměny zkušeností a porovnání možností pro provozování příslušných činností měst a zájmových spolků v ČR a Lotyšsku. Celým setkáním se bude prolínat společný historický odkaz vévody Petra Kuronského. Radní již schválili předložení žádosti o dotaci na tento projekt z evropských prostředků," doplnil informace o spolupráci s Lotyšskou republikou starosta Náchoda Jan Birke.

Výstavu Riga a její secesní architektura můžete navštívit do 31. března 2012, otevřeno je denně mimo neděle a pondělí od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)