Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Taneční klub Broumov absolvoval dvě soustředění a už soutěží
banner

Taneční klub Broumov absolvoval dvě soustředění a už soutěží

René Herzán

Středa, 10. září 2014

Taneční klub Broumov absolvoval dvě soustředění a už soutěží

Některé páry Tanečního klubu Broumov se zúčastnily během prázdnin dvou tanečních soustředění. Hned začátkem září potom úspěšně soutěžily na Chvaletické ceně.

První prázdninový týden se konalo klubové taneční soustředění Tanečního klubu Broumov pod záštitou Domu dětí a mládeže Ulita Broumov. Na toto soustředění na tři dny přijel trenér, porotc a majitel jaroměřské taneční školy TAK Dance Krok Tomáš Chmel. Pod záštitou této taneční školy se konalo poslední prázdninový týden další taneční soustředění, které bylo pro taneční páry z TK Broumov a již uvedenou taneční školu TAK Dance Krok okořeněno možností trénovat se zajímavými lektory a zároveň porotci tanečních soutěží SUT (Svazu učitelů tance) a ČSTS (Českého svazu tanečního sportu), jakými jsou Josef Koubek, Pavel Sluka, Elizaveta Kuklina (finalisté MČR v latinskoamerických tancích) a v neposlední řadě znovu Tomáš Chmel a Kateřina Chmelová. "Všem těmto lektorům moc děkuji za jejich příkladnou spolupráci a především úžasnou práci s dětmi," ocenil kvalitní přípravu svých svěřenců vedoucí broumovského Tanečního klubu Michal Ticháček.

Prázdniny skončily a už 7. září se konala bodovací taneční soutěž ve společenském tanci ve Chvaleticích. TK Broumov měl zastoupení čtyřmi tanečními páry ve složení Petr Vaněk a Andrea Sadová, Michal Šlechta a Simona Hornychová, Jindřich Novotný a Štěpánka Novotná a Pavel Musil s Michaelou Ticháčkovou.

Nejmladší taneční pár Petr Vaněk a Andrea Sadová obsadil ve věkové kategorii D2 (děti 10 - 12 let) v kombinaci tanců standardních a latinskoamerických včetně polky 2. místo a ve věkové kategorii J1 (junioři 12 - 14 let) ve standardních tancích 1. místo. Druhý velmi úspěšný taneční pár Jindřich Novotný a Štěpánka Novotná osadil ve věkové kategorii JI ve standardních tancích 4. místo a v kategorii J2 v taneční kombinaci ve finále 7. místo.

"Pro vysvětlení, taneční páry své dané věkové kategorie mohou dle soutěžního řádu soutěžit i v kategorii o stupeň starší. Je to nádherný zážitek nejen pro mě, ale určitě pro děti a jejich rodiče, které mohou být na své děti právem hrdi, když si to děti na tanečním parketu rozdají se svými staršími kolegy a spoustu tanečních párů nechají za sebou nebo nad nimi dokonce zvítězí. Za těmito úspěchy jsou hodiny a hodiny tréninků a nespočet natančených kilometrů," zhodnotil skvělé výkony broumovských tanečníků Michal Ticháček a dodal: "Velké díky patří nejen rodičům, samotným tanečníkům a našemu domácímu prostředí, ale též našim sponzorům, kterými jsou LUTOMA Broumov s.r.o., textilní závody VEBA a.s. a PEJSKAR & spol.s.r.o. Kdyby se chtěl nějaký další sponzor přidat, tak to velmi rádi uvítáme."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)