Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Taneční klub Broumov hodnotí úspěšnou sezónu

Michal Ticháček, vedoucí Tanečního klubu Broumov

Pátek, 20. června 2014

Taneční klub Broumov hodnotí úspěšnou sezónu

Do taneční sezóny jsme naskočili sice v její polovině, ale i tak byla pro náš mladý Taneční klub Broumov velmi úspěšná. Sezónu jsme zakončili, jak jinak než soutěžně, ve sportovních nebo chcete-li ve společenských tancích. Naše poslední soutěže proběhly uplynulý víkend v sobotu 14. června ve Skutči a hned na to v neděli 15. června v Pardubicích.

Opět se soutěžilo od těch nejmenších až po seniory, přičemž naše zastoupení tvořily taneční páry ve složení Petr Vaněk a Andrea Sadová (kategorie Děti 2 – do 11. let), Michal Kollert a Leona Kollertová, Jindřich Novotný a Štěpánka Novotná, Pavel Musil a Michaela Ticháčková (kategorie Junioři 1 – do 13. let). Taneční páry si vytančily opět několik finálových umístění, přičemž v sobotu si taneční pár Petr Vaněk a Andrea Sadová odvezl domů zlato a v neděli stříbro.

Po prozatím celkem šesti tanečních soutěžích ve standardních, latinskoamerických a kombinaci těchto tanců sahají někteří tanečníci již na bronzové a stříbrné taneční plakety, což je nejen nad moje očekávání, ale také nad očekávání rodičů dětí. Pochopitelně nesmím zapomenout a připomenout úspěšné soutěžení s latinskoamerickou taneční formací Když děti tančí s Elvisem, kde jsme během sezóny získali 1 x 6. místo, 1 x bronz a 4 x zlato.

Chtěl bych napsat, že taneční sport není jen někde trdlovat na nějakou tu hudbu a možná mít tričko a sukni nebo kraťasy. Taneční sport je sportovní disciplína, která vychází ze společenského tance. Taneční páry, tedy muž a žena či chlapec a dívka, tancují zvolené figury podle předepsaných pravidel na náhodnou tanci odpovídající hudbu a snaží se co nejlépe vyjádřit charakteristické rysy tance i rytmus, melodii a strukturu hudby. Především je to dřina, neboť i ty malé dětičky mají v nohách desítky a stovky kilometrů, a to jen na trénincích, o soutěžích ani nemluvě.

A za tuto práci a disciplínu chci všem dětem moc a moc poděkovat, stejně tak i za úspěchy, kterých se dětem v letošní taneční sezóně dostalo. Rodičům děkuji za trpělivost při organizaci našich tréninků a především za vstřícnost při sestavování tanečních párů. A ještě jedno velké poděkováná patří našim sponzorům, kterými jsou textilní závody VEBA a.s., LUTOMA s.r.o., PEJSKAR a spol. s.r.o.

Budu se těšit na další taneční sezónu a to i s novými zájemci o tento nádherný taneční sport. Informace jsou k dispozici na stránkách www.ulita.org nebo přímo na telefonním čísle Michal Ticháček - TK Broumov, 601326937. Krásné prázdniny.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)