Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Taneční klub Broumov jezdí po soutěžích a sbírá zkušenosti
banner

Taneční klub Broumov jezdí po soutěžích a sbírá zkušenosti

Michal Ticháček, vedoucí Tanečního klubu Broumov

Pátek, 25. dubna 2014

Taneční klub Broumov jezdí po soutěžích a sbírá zkušenosti

Během března a dubna měl Taneční klub Broumov při Domu dětí a mládeže Ulita Broumov napilno. Mladí tanečníci se účastní každý týden nějaké soutěže, ať už ve sportovních tancích standardních, latinskoamerických a v kombinaci těchto tanců, tak i v soutěžní disciplíně plesových tanečních formacích. Každá účast na nějaké soutěži jim dává neocenitelné zkušenosti.

S tanečními páry jsme byli například koncem března v Sezemicích u Pardubic, kde soutěžilo sedm našich tanečních párů. Nejmladší taneční pár v kategorii Děti 2, ve složení Petr Vaněk a Andrea Sadová, si ve své věkové kategorii odvezl z finále nádherné 6. místo. V semifinále potom Petr Vejrosta a Sára Evelyn Valášková obsadili velmi pěkné 8. místo. Ve věkové kategorii Junioři 1 se taneční páry umístily v jednotlivých disciplínách v polovině startovní listiny, což je veliký úspěch, vždyť považte v každé kategorii bylo v průměru dvacet a více tanečních párů a nechat půlku za sebou, je přeci paráda. Navíc to byla první soutěž pod hlavičkou SUT (Svazu učitelů tance), kde již páry mají první body na svých kontech, a v této taneční soutěži za sebou naše děti nechaly páry z jiných klubů a tanečních škol.

Další taneční soutěž s názvem Festival tanečního mládí se konala v Hlinsku. V soutěžích se v 70 vystoupeních prostřídalo 112 minidětí, 310 dětí, 330 juniorů, 290 mládeže, 63 seniorů, 26 polkařů, což činí úctyhodných 1 132 tanečníků a tanečnic. Tady musím opět naše děti pochválit za jejich výkon v kategorii juniorů v disciplíně plesových tanečních formací, kde obsadily finálové 6. místo.

O týden později se stejnou taneční formací broumovští tanečníci v Rychnově nad Kněžnou obsadili na pomyslném stupni vítězů 1. místo. Jen tak dál děti moje.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)