Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Taneční klub začíná sklízet ovoce za dřinu. Začaly vystoupení na plesech a soutěže
banner

Taneční klub začíná sklízet ovoce za dřinu. Začaly vystoupení na plesech a soutěže

René Herzán

Čtvrtek, 30. ledna 2014

Taneční klub začíná sklízet ovoce za dřinu. Začaly vystoupení na plesech a soutěže

Taneční klub v Broumově existuje už tři roky. V těchto dnech začal mladým tanečníkům hektický seriál vystoupení na plesech a kulturních akcích či soutěžích. V sobotu děti vystoupily na Farním plese v Martínkovicích s country číslem Dalas a s taneční formací Děti tančí s Elvisem, kterou tančily ve své premiéře. Dnes vystupují v kulturním domě v Heřmánkovicích, v sobotu jedou na taneční soutěž do Rychnova nad Kněžnou.

"V roce 2010 vznikl nápad navázat na poměrně vzdálenou minulost Broumovského tanečního klubu a založit skupinku dětí se zájmem o společenský tanec. Po dohodě s ředitelem Domu dětí a mládeže Ulita Broumov Miroslavem Frömmelem byl v listopadu téhož roku Taneční kroužek založen. Ve školním roce 2013/2014 byl náš taneční klub přejmenován na Taneční klub Broumov," vzpomíná na začátky klubu jeho vedoucí Michal Ticháček.

Zájmový taneční kroužek navštěvují děti školního věku tedy od šesti let výše a má už skoro třicet členů. Soustředí se na výuku tanců standardních (Waltz, Tango, Valčík, Slowfox, Quickstep), tanců latinskoamerických (Samba, Chacha, Rumba, Paso doble, Jive) párových tanců, dále tanců Country (kolových, řadových a párových) a dalších.

"Zaměřili jsme se na tzv. plesové taneční formace a po dvouletém snažení vznikla latinskoamerická formace Elvis, kde se střídají výše uvedené latinskoamerické tance v různém pořadí, kterou prezentujeme při pořádání různých plesů, kulturních akcí a pochopitelně v soutěžním klání právě těchto formací," uvedl Michal Ticháček.

"Pan Ticháček pracuje v Ulitě jako externí pedagog volného času od školního roku 2010/2011. Hned od začátku se pustil do práce s velkým nadšením a toto nadšení a vysoké nasazení v práci s dětmi se do současné doby nesnížilo, ba naopak řekl bych, že se neustále zvyšuje. Pan Ticháček patří k těm nejaktivnějším spolupracovníkům Ulity a to nejen v práci s dětmi, ale i v komunikaci s rodiči a práci se sponzory Tanečního klubu Broumov, bez nichž bychom se neobešli. Jeho entuziazmu pro tanec a práci s dětmi si velice vážím a snažím se, aby pro svoji činnost ze strany Ulity měl maximální podporu," ocenil práci tanečního mistra ředitel DDM Ulita Broumov Miroslav Frömmel.

"Právě na sponzorech jsme závislí. Taneční šaty, cestování, prostory na trénování, to vše stojí peníze. Proto bych rád touto cestou poděkoval hlavnímu sponzorovi, textilnímu závodu Veba, panu Otakaru Priknerovi a jeho firmě či společnosti EKO-SERVICE 2000 s.r.o., bez kterých by to prostě nešlo," nezapomněl vyjádřit svůj dík Michal Ticháček, který ještě zmínil velký význam rodičům, kteří se podílejí na spoluorganizování akcí a výjezdů na soutěže.

Šikovnost dětí a vedení Michala Ticháčka ocenila také Dáša Zbořilová z Ulity: "Pro mě jsou to skvělé výkony od krásných dětí, které znám a jsem vděčná panu Ticháčkovi, že se jim věnuje. Protože tanec a rytmus je pro mě totéž, co pro malíře štětec a barvy nebo pro básníka papír a tužka. Může vyjádřit pocity a potřeby člověka...a to je mocné kouzlo."

"Můj syn navštěvuje taneční kroužek třetím rokem. Ze začátku to nebylo jednoduché. Naučit se tančit není sranda a pro malé dítě to není ani moc zábavné. Bylo to spíš plnění snů rodičů než syna. Ale za ty dva roky se to úplně otočilo. Péťa zjistil, že najednou už to jde, a že se to líbí okolí, a tak ho to chytlo. Jsem na něj, a vlastně na všechny naše zlatíčka, moc pyšná. Už v loňském roce vyhráli sem tam nějakou soutěž a to je žene dál. V sobotu večer na Farním plese v Martínkovicích tančili poprvé novou taneční formaci, měli jsme strach, jak to dopadne. A to je na těch dětech krásné. Když čekáš, že to nebude super a oni to dali tak skvěle, i když před vystoupením měli vyděšené oči, jaký to bude trapas. Já s nimi jsem moc ráda, ráda jezdím na soutěže, a dívám se. Ale to skoro všechny rodiče. Myslím si, že nám vznikla mezi rodiči fajn parta a děláme vše, aby děti mohly tančit. A ten příjemný pocit, když malý syn přijde na plese za mnou a řekne: "smím prosit, maminko?"," vylíčila své dojmy jedna z maminek broumovských tanečnic a tanečníků Kateřina Martincová.

Seznam členů Tanečního klubu Broumov: Hoffmannová Nela, Hornychová Simona, Jirásková Melanie, Kollert Michal, Kollertová Leona, Martinec Petr, Musil Pavel, Novotná Štěpánka, Novotný Jindřich, Sadová Andrea, Šlechta Michal, Ticháčková Michaela, Tošnarová Tereza, Valášková Sára Evelyn, Vaněk Petr, Vaňková Veronika, Vejrosta Petr, Vondřejcová Kristýna a nové posily Cvikýř Robert, Effenberková Kristýna, Nývlt Václav, Pohlová Kristýna a Uhnavý Vladimír.

Video Tomáš Valášek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)