Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Taneční pár sourozenců Novotných zvítězil na Velké ceně Čech
banner

Taneční pár sourozenců Novotných zvítězil na Velké ceně Čech

René Herzán

Středa, 26. září 2018

Taneční pár sourozenců Novotných zvítězil na Velké ceně Čech

Po dvouletém méně úspěšném období sourozenci Jindřich a Štěpánka Novotní obsadili v sobotu 22. září v Hradci Králové na taneční soutěži Velká cena Čech ve třídě B a kategorii Dospělí první místo v latinskoamerických tancích. Šli do této soutěže bojovat o postup do finále. Zlatá medaile byla pro ně velmi nečekaným překvapením. Třída B je již velmi vyrovnanou soutěží s velkým věkovým rozptylem. Sourozenci získali nejen první zlatou medaili v této třídě a kategorii, ale i první "F" (finálové umístění) důležité pro postup do vyšší třídy.

Jindra se Štěpánkou stále intenzivně trénují. Jezdí na tréninky do Hradce Králové, Jičína i Prahy. Aby nemuseli jezdit neustále tak daleko, sami trénují na sále obecního domu v Křinicích. Účastní se také mnoha tanečních soustředění např. mezinárodního v Jičíně a v německém Wuppertalu, v Jaroměři, Kopidlně a loni se zúčastnili i soustředění v Brně.

Stále závodí za taneční školu TAK Dance Krok v Hradci Králové a jsou součástí Champions Teamu, který sdružuje páry z různých klubů naší republiky a páry zahraniční z Ruska a Ukrajiny, se kterými trénují na Champions Campech.

Sobotní úspěch byl pro Jindru se Štěpánkou novou motivací. Za velkou podporu a povzbuzení nevzdávat se děkují všem svým trenérům Michalu Šolcovi, Marku Burešovi, Anastasii Iermolenko a Tomáši Chmelovi. Velké poděkování také patří jejich sponzorům - manželům Školníkovým, firmě Hobra Školník, obci Křinice, firmě BSB lisovna umělých hmot s.r.o., Hejtmánkovice, firmě Granit Lipnice s.r.o., firmě LUTOMA s.r.o. a městu Broumov.

Foto Kristýna Janouchová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)