Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Tanečnice z broumovské ZUŠ byly oceněny v taneční soutěži Naruby v Brně
banner

Tanečnice z broumovské ZUŠ byly oceněny v taneční soutěži Naruby v Brně

René Herzán

Neděle, 22. listopadu 2015

Tanečnice z broumovské ZUŠ byly oceněny v taneční soutěži Naruby v Brně

Naruby aneb Vraťme tanec do života, vraťme život tanci! S tímto mottem v názvu se již podruhé konala koncem října v Brně taneční soutěž Naruby, kterou pořádá Baletní škola Řetězová reakce, s.r.o. Brno. Této soutěže se zúčastnily i tanečnice učitelky Heleny Ogriščenkové z broumovské ZUŠ starší soubor byl oceněn třetím místem ve své kategorii Klasika 16 + skupina za choreografii I Love You Baby.

Podtitul soutěže poukazuje na skutečnost, že taneční umění není jen o propracovaném pohybu a držení těla, ale také o výrazu, prožitku a vyjádření emocí tanečníka. A Naruby v této soutěži znamenalo zadání pro jednotlivé kategorie, kdy choreografie klasického tance pracují s moderní hudbou a naopak moderní tanec volí doprovod v oblasti hudby klasické.

"Mladší děti z broumovské Základní umělecké školy sice oceněny nebyly, ale viděly a zažily za celý den přehlídku více než 30 skupin a více než 300 účinkujících z různých baletních škol a ZUŠ z celé republiky i z Německa. A že tím získaly nové zkušenosti a mohly se srovnat se stejně starými tanečníky je někdy víc, než vyhrát," uvedla Dáša Zbořilová z o.s. Notička.

Originální choreografie Heleny Ogriščenkové a i téměř profesionální projev broumovských tanečníků pak osobně ocenil i hlavní porotce soutěže Michal Štípa, sólista Národního divadla v Praze.

"Poděkování tak patří nejen paní učitelce Ogriščenkové, ale i dětem a starším tanečníkům za zviditelnění Broumova, za jejich ochotu věnovat se ve svém volném čase tanci a projevit velkou dávku disciplíny a vůle poznávat sami sebe i svět za Broumovem. A nakonec je potřeba velmi poděkovat i rodičům, kteří se svými dětmi jezdí na soutěže, pomáhají menším tanečnicím s převlékáním a česáním a podporují je svou přítomností. Brno nás potěšilo, a tak se s vámi dělíme o naši radost," dodala Dáša Zbořilová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)