Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Tanečnice ZUŠ Broumov vystoupily na celostátní přehlídce scénického tance Tanec, tanec...2011 v Jablonci nad Nisou
banner

Tanečnice ZUŠ Broumov vystoupily na celostátní přehlídce scénického tance Tanec, tanec...2011 v Jablonci nad Nisou

René Herzán

Čtvrtek, 24. listopadu 2011

Tanečnice ZUŠ Broumov vystoupily na celostátní přehlídce scénického tance Tanec, tanec...2011 v Jablonci nad Nisou

Taneční skupina Základní umělecké školy Broumov, vedená učitelkou a choreografkou Helenou Ogriščenkovou, vystoupila na 25. celostátní přehlídce scénického tance Tanec, tanec...2011 v Jablonci nad Nisou.

Choreografie Heleny Ogriščenkové Inkoust na hedvábí na hudbu Toshiro Matsudy byla jako jedna ze dvou nominována z krajského kola v Jaroměři. Jeden z pořadatelů Jiří Lössl k účasti broumovských studentek řekl: "Protože nejde o soutěž, nelze očekávat vítěze nebo stupně vítězů. Nejvyšším oceněním na krajské přehlídce je nominace na celostátní přehlídku. V programu 28 choreografií se taneční skupina ZUŠ Broumov rozhodně neztratila. O své tvorbě měla paní Ogriščenková příležitost vést rozpravu s lektorským sborem, který pracoval v excelentním složení tanečních lektorů a pedagogů, a této příležitosti i využila."

Tato prestižní celostátní akce, konaná pod záštitou ministra kultury Jiřího Bessera, byla v letošním roce jubilejní. Součástí programu byli hosté z tanečního folklóru a paralelně probíhal program celostátního diskusního fóra Amatérský tanec v současné společnosti – jeho tvorba a prezentace.

Přehlídka Tanec, tanec... 2011 měla 9 krajských kol, ve kterých se prezentovalo 93 skupin (885 členů) se 150 choreografiemi. Nominaci na celostátní přehlídku v Jablonci nad Nisou koncem října 2011 obdrželo 38 choreografií a z nich programová rada vybrala 28 choreografií pro sestavení dvou programových večerů. Mezi nimi i taneční skupinu ZUŠ Broumov.

Choreografii Inkoust na hedvábí, ale i další vystoupení malých dětí i zkušenějších tanečnic a baletek, můžete vidět při Večeru tanečního oboru ZUŠ Broumov 20. prosince v 18 hodin v sále infocentra na náměstí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)