Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Teplické babičky vystavují

Božena Karlíková, organizátorka výstavy

Neděle, 2. června 2019

Teplické babičky vystavují

Od 26. května do 30. června 2019 můžete v Infocentru v Teplicích nad Metují zavítat na výstavu fotografií nazvanou Z Broumova přes Teplice nad Metují do Hronova.

Většina fotografií vznikla na území mezi Hronovem a Broumovem, což je dáno bydlištěm i častými procházkami a výlety autorů. Výstava by se ale stejně dobře mohla jmenovat třeba "dvě teplické babičky a jejich vnoučata vystavují fotky ze svých archivů", záleží jen na tom, z jakého úhlu se návštěvník na vystavené objekty podívá. A možná že právě takové generační seskupení bude pro někoho inspirativní, dnešní babičky a dědečkové mnohdy hledají vhodné téma, které by mohli prožít se svými vnoučaty. Mirka Moravcová a Božena Karlíková se o to s Emou, Valerií, Lukášem a Jáchymem pokusili.

Vystavené snímky dospělých i dětských fotografů zachycují nejen překrásnou a tajemnou krajinu, ve které žijeme, ale ukazují různorodý přístup ke světu kolem nás. Například fotky Jáchyma a Lukáše, kteří navštěvovali hronovský fotokroužek, nabízejí mladý pohled na svět – oba kluci si vlastně se záběry fotoaparátu hrají, každý jiným způsobem. A co lze čekat od podtitulu "výstava fotografií s příběhem"? U některých fotek divák najde nejen stručný komentář, jak a kde záběr vznikl, ale občas i technické údaje nebo další zajímavá upřesnění. Menší soubor fotek je navíc doplněn básničkami haiku, včetně vysvětlení, o co jde - a hlavně nabídkou, jak si básnění přímo na místě vyzkoušet! Pro výtvarně zaměřené návštěvníky je také připraveno něco navíc, například zajímavé koláže poskládané z nevyužitých fotek, nebo fotografická puzzle, která pro sestavení obrázku nabízejí různý stupeň obtížnosti.

Tento výčet zajímavostí ale neprozrazuje vše, s čím se můžete na výstavě setkat, čekají na vás i další překvapení, přijďte se podívat. Dokonce je pravděpodobné, že i v průběhu výstavy bude expozice doplňována dalšími nápady.

Teplické infocentrum má otevřeno denně od 8:30 do 18 hodin (o víkendu do 17:00) s polední pauzou od dvanácti do jedné. Pokud byste se rádi viděli s autory fotografií, jste srdečně zváni na odloženou vernisáž v pondělí 10. června 2019 od 17 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)