Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

"TOP 10" během 760 let Broumova

Anna Tomková a Matěj Soulek, studenti kvinty GB

Středa, 22. června 2016

"TOP 10" během 760 let Broumova

U příležitosti oslav 760 let od první zmínky o našem městě si studenti Gymnázia Broumov připravili výstavu o jedinečnostech Broumovska. Velkoformátová expozice nesoucí název "TOP 10" během 760 let Broumova představuje výjimečná místa, osobnosti, události a podniky, které se významně podílely na chodu broumovských dějin a citelně zasáhly do vývoje města.

Autoři se Vám pokusili přiblížit velmi zajímavou a mnohdy veřejnosti skrytou historii Broumova, za kterou by se nemuselo stydět nejedno větší město. Věděli jste, že Broumov během své letité existence sehrál významnou roli v chodu evropských dějin nebo že se může pyšnit jednou z nejdelších tradic vzdělávání v Čechách?

To a mnoho dalších zajímavostí se můžete dozvědět z velkoformátových informačních panelů, které budou vystaveny uprostřed Mírového náměstí od 24. června 2016 po dobu letních prázdnin.

Výstavu připravili studenti kvinty pod vedením třídní učitelky Evy Kroupové ve spolupráci s Městskou knihovnou Broumov, IC Broumov, Muzeem Broumovska, společností VEBA, textilní závody a.s. a grafickým studiem a reklamní agenturou PINstudio Jana Záliše. Zajímavostí pro všechny účastníky bude jistě i samotný materiál tištěné expozice – vebský brokát. Jak jinak v kraji soukeníků...

Všichni místní občané i turisté jsou ke zhlédnutí výstavy srdečně zváni.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)