Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Tři soubory broumovské Ulity vytančily zlaté Josefovské klíče
banner

Tři soubory broumovské Ulity vytančily zlaté Josefovské klíče

René Herzán

Pondělí, 24. března 2014

Tři soubory broumovské Ulity vytančily zlaté Josefovské klíče

Dům dětí a mládeže Ulita Broumov vypravil v sobotu autobus se čtyřmi soutěžícími kolektivy z Hip hopu a Tanečního klubu do Jaroměře, kde se konala tradiční taneční soutěž Josefovský klíč. Hned tři broumovské soubory si vytančily to nejlepší možné ocenění. Medaile za 1. místo si odvezly nejmladší děti z Hip hopu za choreografii Party up, dále nejstarší děti Hip hopu za choreografii Převtělení a také Taneční klub Broumov za choreografii Když děti tančí s Elvisem.

Byla to nepostupová přehlídka tanečních kolektivů začínajících a pokročilých tanečních kolektivů, kterých v Jaroměři startovalo celkem 54. "Poděkovat se tak sluší vedoucí tanečního kroužku Hip hopu Markétě Fischerové i vedoucímu Tanečního klubu Michalu Ticháčkovi," uvedla Hana Jagošová z Ulity.

V juniorské kategorii, kam patří i Taneční klub Broumov se svojí latinskoamerickou taneční formací, tančilo dvacet jedna souborů. V takové konkurenci broumovští tanečníci zvítězili.

"Určitě to bylo tím, že děti věnovaly celé jarní prázdniny přípravě na soutěže. Měly týden tanečkové soustředění v Heřmánkovicích. Moc děkujeme Michalovi, že se dětem tak super obětavě věnuje," ocenila práci Michala Ticháčka babička jedné z tanečnic souboru Eva Novotná.

"Tyto soutěže jsou náročné na koordinaci právě kolektivů a samotných dětí, které musíte mít stále pohromadě, hlídat správné načasování od prostorových zkoušek, převlékání do kostýmů, líčení tanečníků až po samotnou taneční soutěž, kdy musí být děti připraveni tzv. "na značkách". Naše děti předvedly nejen disciplinovanost a kázeň, ale také soutěžního ducha, a především sehranost už od samotného nástupu na taneční parket. Pochopitelně nechyběl trošek improvizace, ale to vše k tanci patří. Všem zúčastněným dětem chci tímto za soutěžní klání poděkovat. Poděkování patří též i přítomným rodičům a babičkám, kteří se podíleli na přípravě vizáže dětí před soutěžením a v neposlední řadě našim sponzorům (pozn. redakce - LUTOMA s.r.o., VEBA a.s. Broumov, Pejskar & spol. s r.o., EKO-SERVICE 2000 s.r.o.)," oplatil slova díků Michal Ticháček.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)