Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Týden plný tance

Za Kóči ze Sudet Jana Kejzlarová, Sára Nepilá

Úterý, 22. října 2019

Týden plný tance

Konec léta je pro někoho skličující, nicméně taneční obor ZUŠ Broumov alias Kóči ze Sudet neměl poslední prázdninový týden na chmury ani pomyšlení. Letos se již potřetí uskutečnil taneční tábor v Orlických horách.

Třicet dětí a s nimi pět vedoucích včetně slečny učitelky Barbory Hovorkové, jež tábor iniciovala, se sešlo 26. srpna na chatě Radost, aby společně prožilo pět velmi náročných dní plných smíchu, her a samozřejmě tance. Na táboře se dětem kromě Barbory Hovorkové a dalších absolventek tanečního oboru ZUŠ Broumov věnuje také mnoho zajímavých hostů.

Dopoledne probíhaly kurzy současného tance, konkrétně kontaktní improvizace pod vedením pražské tanečnice, lektorky a choreografky Lenky Knihy Bartůňkové. Lenka je absolventkou taneční konzervatoře Duncan centre v Praze, pracovně tančila v mnoha státech světa a nyní působí v divadle Ponec v Praze. Je mimo jiné držitelkou ceny Sazka za objev v tanci a ceny Jarmily Jeřábkové.

Odpoledne se nesla v duchu klasiky. Lekce baletu vedla Kateřina Drašnarová, která založila společně se svojí baletní kolegyní Eliškou Uhlířovou (ta s Kóčama strávila tábor v loňském roce) velmi úspěšnou baletní školu Ballet Petit v Hradci Králové a zároveň tančí ve skupině Královské baletky, se kterou Kóči pravidelně spolupracují.

Kromě tanečních lekcí je dětem poskytován také prostor k vlastnímu sebevyjádření a zlepšování vzájemné spolupráce a komunikace formou nácviku vlastních skupinových choreografií a plnění dalších menších kreativních úkolů. Celý týden se ovšem pouze netancovalo, děti zažily klasické táborové prostředí, které zahrnovalo denní i večerní hry, bazénové radovánky, hry v přírodě a nechybělo ani bodování pokojů či stezky odvahy.

Poslední večer tábora se konalo v blízké vesnici v Kounově vystoupení pro rodiče a místní, které úspěšně zakončilo celý tábor. Doufáme, že se z tohoto letního setkávání stane dlouholetá tradice.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)