Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V altánu ve Schrollově parku jsou vystaveny lžíce a hlavy
banner

V altánu ve Schrollově parku jsou vystaveny lžíce a hlavy

René Herzán

Čtvrtek, 22. května 2014

V altánu ve Schrollově parku jsou vystaveny lžíce a hlavy

V pondělní podvečer se v zahradním pavilonu ve Schrolově parku v Broumově slavnostní vernisáží zahájila výstava uměleckých řemesel dvou přátel Domu dětí a mládeže Ulity. Bohdana Hyťhová a Josef Štěpán společně vystavují výsledky své tvorby z posledních let. Bohdana sochařsky velmi zdařilé hlavy svých čtyř blízkých lidí a Josef roční práci – kolekci sto vyřezaných lžic.

"Oba jsou jednak vynikající lidé, ale hlavně velmi osobití umělci. Jejich tvorba je kombinací důkladně zvládnutého řemesla a velmi citlivého přístupu," řekla při vernisáži jedna z organizátorek výstavy Dáša Zbořilová z Ulity.

Bohdana Hyťhová se sochařství a práci s hlínou věnuje asi šest let, do Broumova se vrátila před rokem a Josef Štěpán z Otovic je zkušený řemeslník, ale do ateliérů v Ulitě našel, stejně jako Bohdana, cestu teprve minulý rok.

"Chci poděkovat všem blízkým, přátelům a známým obou umělců, kteří svou přítomností podpořili Bohdanu i Josefa. K vlídné atmosféře vernisáže přispěly i dva hudební vstupy Waltra Erbera na didjeridu a vokálního souboru Bohemáček pod vedením Dáši Dvořákové.
Všem děkujeme a zájemce zveme na výstavu," dodala Dáša Zbořilová.

Altán v broumovském Schrollově parku bude otevřený každý pracovní den mezi 16. a 18. hodinou nebo po domluvě na telefonu 733 589 987, a to až do 4. června 2014.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)