Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V broumovském klášteře byla zahájena výstava fotografií
banner

V broumovském klášteře byla zahájena výstava fotografií

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 16. května 2019

V broumovském klášteře byla zahájena výstava fotografií

V úterý 14. května v podvečerních hodinách byla v Dětské galerii Lapidárium ve Vzdělávacím a kulturním centru Klášter Broumov zahájena výstava fotografií s názvem Důvod procházky.    

Na výstavě jsou k vidění fotografie studentů Ateliéru klasické fotografie pražské FAMU, které mapují tři roky zaznamenávání krajiny Broumovska. Během studentských plenérů na Broumovsku vznikla řada cyklů pokrývající spektrum fotografických disciplín od typologických přístupů, přes subjektivně-dokumentární tendence pracující se zachycením genia loci, až po užívání historických technik. Souhrnná výstava tedy shrnuje působení více než padesáti svébytných autorů v broumovském mikroregionu a sumarizuje tvůrčí přístupy, které byly během pobytů aplikovány.

Výstava je věnována především dětským návštěvníkům a představuje dvě stěžejní témata: "Technologie fotografického tisku" a "Krajinu Broumovska okem studentů FAMU". Na tato témata bude navázán i doprovodný program k výstavě, který bude pro veřejnost probíhat každou sobotu od 12 hodin. Školní kolektivy si mohou prohlídku výstavy s doprovodným programem zarezervovat na adrese: ma@klasterbroumov.cz.

Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin s polední pauzou od 12 do 13 hodin. V případě nepřítomnosti lektorů si zájemci o prohlédnutí výstavy mohou vyzvednout klíč od Lapidária v Muzeu Broumovska, které sídlí v klášteře Broumov. Vstupné: 10 Kč / osoba; děti do 3 let a ZUŠ zdarma.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)