Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V broumovském klášteře byly zahájeny česko-polské rezidence
banner

V broumovském klášteře byly zahájeny česko-polské rezidence

Kateřina Ostradecká

Úterý, 11. září 2018

V broumovském klášteře byly zahájeny česko-polské rezidence

V září byly v Literárním domku broumovského benediktinského kláštera zahájeny měsíční česko-polské rezidence. Prvními autory, kteří se v Literárním domku na měsíc zabydlí, jsou polská básnířka Joanna Lech a český básník Ladislav Zedník.

Česko-polské pobyty jsou prvním rezidenčním programem, na kterém spolupracuje Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov a České literární centrum s Vratislavským domem literatury.

Během září, října a listopadu se v Literárním domku vystřídají tři čeští a tři polští autoři a autorky. Z Polska přijedou Joanna Lech, Jędrzej Morawiecki a Tomasz Majeran, za českou stranu Broumov navštíví Ladislav Zedník, Pavel Göbl a Iva Pekárková.

Česko-polský rezidenční program pro spisovatelky a spisovatele v Klášteře Broumov navazuje na již realizované rezidence česko-německé, které se uskutečnily během března až června 2018 ve spolupráci s Goethe-Institutem Praha. Broumovsko je místem historicky spjatým s Polskem i s Německem, a je tedy ideální k realizaci setkávání umělců ze všech tří zemí.

Autoři, kteří v domku pobývají a tvoří, se představují i veřejnosti, a to během pravidelných setkání Literárního Café. První česko-polské Literární café se uskuteční v úterý 18. září za účasti Ladislava Zedníka a Joanny Lech od 18 hodin v klášterní kavárně Café Dientzenhofer. Vstup je zdarma.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)