Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V Galerii Dům začala druhá letošní výstava. Má název Vedlejší efekt
banner

V Galerii Dům začala druhá letošní výstava. Má název Vedlejší efekt

René Herzán

Úterý, 1. července 2014

V Galerii Dům začala druhá letošní výstava. Má název Vedlejší efekt

V Galerii Dům v Broumově byla sobotní vernisáží zahájena už druhá letošní výstava. Jejím autorem je Daniel Hanzlík a má název Vedlejší efekt.

"Pro broumovský klášter připravil Daniel Hanzlík audiovizuální instalaci, jejíž parametry jsou dány reálnou podobou výstavního prostoru. Do prostředí softwaru je tu převeden skutečný rozměr galerie stanovující limity pro virtuální objekt, jemuž jsou přiřazeny fyzikální vlastnosti. Na základě parametrů gravitace, hmotnosti objektu a rozměru prostředí je tento "virtuální objekt" uveden do dynamického pohybu, který se vyznačuje nepravidelnými trajektoriemi danými výpočtem programu. Na ploše projekce vidíme pouze vržený stín, který nám udává aktuální pozici objektu v rámci prostoru, stejně tak, jako slyšíme akustický signál, který reaguje na jeho momentální orientaci v prostoru. Obraz a zvuk jsou synchronní. Svoji přítomnost dokládá "virtuální objekt" pouze vedlejšími efekty, jakými jsou vržený stín, nebo zvukový signál. Jsme vystaveni situaci, kdy hlavní motiv našeho zájmu se pohybuje "mimo formát". Pomíjivost jevů se svojí prchavostí nabývá zásadního významu a nepřítomnost se stává obsahem díla," uvedl výstavu její kurátor Petr Vaňous.

Na výstavu s komentovaným výkladem a programem uzpůsobeným věku skupiny jsou zvány školní i mimoškolní skupiny. Na program je nutné se předem objednat na emailové adrese martina.vanova@broumovsko.cz nebo na telefonním čísle 737 583 144. Komentované prohlídky se budou konat 13. července a 3. srpna od 15 hodin. Další informace na www.galeriedum.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)