Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V Klubu ROK v Broumově zahájilo výstavu fotografií Sedm statečných
banner

V Klubu ROK v Broumově zahájilo výstavu fotografií Sedm statečných

René Herzán

Sobota, 14. ledna 2012

V Klubu ROK v Broumově zahájilo výstavu fotografií Sedm statečných

V broumovském Klubu ROK na Masarykově třídě zahájilo v pátek Sedm statečných, což jsou členové místního Fotoklubu, vernisáží výstavu svých fotografií. Výstava potrvá do 12. února.

Své fotografie zde představují Lenka Židová, Zdena Malinová, Dagmar Dušánková, Zdeněk Pejskar, Michal Sedláček, Jan Šrytr a Jiří Flegr.

Fotoklub Broumov v tomto roce slaví 65 let svého působení. Vznik klubu datuje městská kronika k 4. červenci 1947. O rok později už měl klub 74 členů. V tomto roce slavil Broumov 600 let od udělení městských práv a fotoklub měl svoji první výstavu. V roce 1952 se Fotoklub amatérů spojil s podnikovým klubem Veba a vznikl Fotoklub Broumov. Klubem prošlo mnoho lidí. Jména jako Zdeněk Bischof, Karel Černoch, František Hrubý, Miroslav Otte, Rudolf Martinec či Horst Bauer se navždy zapsala do historie broumovské fotografie.

V současné době nemá fotoklub mnoho členů. Všichni jsou amatéři, kteří se však se svými pracemi účastní celé řady celostátních soutěží. Jiří Flegr zvítězil v loňském roce v soutěži Ratibořický mapový okruh v kategorii jednotlivců. Dagmar Dušánková uspěla na výstavní soutěži Fotografie Náchod 2011, kde hlasují samotní návštěvníci výstavy. Různá ocenění si ze soutěží přivezli i další členové broumovského fotoklubu.

 Lenka Židová při úvodní řeči uvedla: "Jsme rádi, že se náš klub nerozpadl, přišli mezi nás nové tváře, které nás podpořily novými nápady a my jedeme dál."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)