Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V novém nahrávacím studiu v klášteře vzniká dětská audiokniha
banner

V novém nahrávacím studiu v klášteře vzniká dětská audiokniha

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 25. května 2015

V novém nahrávacím studiu v klášteře vzniká dětská audiokniha

První ostrou zkouškou prošlo ve středu 20. května nové nahrávací studio v broumovském klášteře. Žáci místní ZŠ Hradební sem přišli natočit audioknihu z knižních předloh spisovatele Miloše Kratochvíla.

Čtyři třídy 1. stupně broumovské Základní školy Hradební dorazily do broumovského kláštera ve středu ráno a jako první měly možnost naostro vyzkoušet moderní zvukovou techniku nového nahrávacího studia. To vzniklo v klášteře během loňské revitalizace a nyní slouží účelům Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

"Nahrávání se zúčastnily třídy 3. B s knížkou Strašibraši, 4. A s knížkou Čaroděj z nafukovacího stromu, 4. B nacvičila ukázku z knížky Puntíkáři a 5. B z knížky Modrý Poťouch. Pro děti to byl zážitek - mluvily do mikrofonu, někdy zopakovaly svou repliku třeba pěti různými způsoby, zvlášť se dělaly zvukové efekty. Moc si to užily a jsou zvědavé, jak bude vypadat výsledek. Pokud se nahrávky povedou, určitě je pošleme spisovateli Miloši Kratochvílovi a děti budou mít krásnou památku na zajímavou akci. Bylo to skvělé," uvedla učitelka Alena Miklošová.

Zpracování nahrané audioknihy bude trvat přibližně dva týdny a pokud se dílo povede, bude nabídnuto i rozhlasu jako rozhlasová hra. "Přidáme tam ruchy a zkusíme z toho vytvořit rozhlasovou hru. Mělo by to být hotové k vysvědčení, na prázdniny, aby si to mohly děti poslouchat. Textu bylo požehnaně a musím říct, že nebyl vůbec jednoduchý, ale děti se s tím popraly velice dobře," uvedl Jakub Hejdánek, dabingový režisér České televize, který měl středeční nahrávání na starosti.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)