Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • V pondělí bude v Broumově zahájena výstava obrazů náchodského malíře Petra Samka
banner

V pondělí bude v Broumově zahájena výstava obrazů náchodského malíře Petra Samka

René Herzán

Sobota, 16. února 2013

V pondělí bude v Broumově zahájena výstava obrazů náchodského malíře Petra Samka

Náchodský malíř Petr Samek bude vystavovat svoji tvorbu v Městské knihovně v Broumově. Vernisáž zahájí výstavu obrazů s názvem Komorně v pondělí 18. února od 17:30 hodin. Výstava potrvá do 28. března.

"Zaměření expozice odpovídá prostředí knihovny. Většina vystavených prací, vesměs menších formátů, se inspirovala autorovými čtenářskými zážitky či poslechem hudby (např. obrazy Boccaccio, triptych Elvis Presley, Tuláci po hvězdách a další)," zlehka prozradil co vlastně se bude vystavovat vedoucí knihovny Jan Meier.

Úvodní proslov na vernisáži přednese broumovský výtvarník a výtvarný teoretik Petr Staněk, na kytaru zahraje Zuzana Rainová.

Během své dlouholeté výstavní činnosti  Městská knihovna v Broumově svým čtenářům představila nejen regionální výtvarníky a fotografy, ale například i práce Vlastimila Zábranského, Jana A. Pacáka, Ivana Mládka, Ludvíka Kundery, Jindřicha Růžičky nebo Pavla Růta.

O výstavě Petra Samka Naše Broumovsko informovalo v září 2010, kdy malíř vystavoval v knihovně v polském Radkowe. Z vernisáže výstavy, kterou také zahajoval Jan Meier spolu s tehdejším vedoucím radkowské knihovny Krzysztofem Karwowskym jsou i fotografie.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)