Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Veřejnost Broumovska se může těšit na více filmových produkcí. V Polici nad Metují vznikl Filmový klub
banner

Veřejnost Broumovska se může těšit na více filmových produkcí. V Polici nad Metují vznikl Filmový klub

René Herzán

Úterý, 10. ledna 2012

Veřejnost Broumovska se může těšit na více filmových produkcí. V Polici nad Metují vznikl Filmový klub

Nově vznikající Filmový klub v Kolárově divadle v Polici nad Metují se plánuje věnovat filmům všeho druhu. Nezaměřuje se pouze na náročného diváka, ale je tu pro každého, kdo má občas chuť zajít do kina. Program sestavený pro únor a březen letošního roku je spíše zaměřen na dospělého diváka. I děti se v budoucnu mohou těšit na zajímavé filmy.

Polické kino může promítat pouze filmy na 35 mm kopiích. Tyto kopie se však nyní stávají téměř vzácností, neboť filmy jsou již distribuovány na kopiích digitálních. "Abychom mohli promítat digitální kopie, potřebovali bychom digitalizovat kino. Jenomže na to nejsou peníze," říká Martina Golová z polického Infocentra. Tato situace vedla k myšlence založení Filmového klubu.

Členem klubu se může stát kdokoliv. Stačí vyplnit vstupní formulář a zaplatit členský poplatek, který pro rok 2012 činí 50 korun. Tyto formuláře můžete vyplnit přímo v kině a nebo v Infocentru v Pellyho domech na náměstí. Za členský poplatek bude vystavena členská karta, jejímž prokázáním při vstupu do kina lze získat další výhody (slevy či drobné dárky). Členové klubu se také mohou podílet na tvorbě programu.

Filmoví fanoušci se v únoru a březnu mohou těšit na československou klasiku, film Markéta Lazarová, absolvovat filmový maraton při trilogii Pána prstenů či se bát při hororu Vymítač ďábla. I nadále však polické kino počítá s produkcí filmových novinek. Bulletin Filmového klubu bude vycházet jednou za dva měsíce a k dostání bude v Kolárově divadle nebo v Informačním centru Police nad Metují v Pellyho domech. O termínech promítání filmů v polickém kině pravidelně informujeme na našich stránkách.

Bulletin Filmového klubu pro únor a březen.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)