Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vernisáž na Staré radnici zahájila výstavu Mezinárodní umělecký plenér výtvarníků
banner

Vernisáž na Staré radnici zahájila výstavu Mezinárodní umělecký plenér výtvarníků

Petr Cirkl

Úterý, 10. října 2017

Vernisáž na Staré radnici zahájila výstavu Mezinárodní umělecký plenér výtvarníků

Ve čtvrtek 5. října se ve výstavní síni na Staré radnici v Broumově uskutečnila vernisáž výstavy Mezinárodní umělecký plenér výtvarníků, který uspořádalo Infocentrum Broumovska společně s o.s. Evropa Union a polskými kolegy z Nowe Rudy –Stowarzyszenie Komitet Obywatelski Ziemi Klodskej.

Vernisáže se zúčastnili významní hosté z česko-polského regionu – Tereza Bazala, šéfredaktorka časopisu Ziemia Klodska, Ewa Jackienicka, Martin Raczyński, starosta města Mieroszow, Henryk Hnatiuk z kulturního centra v Mieroszowě, Zdeněk Streubel, předseda o.s. Evropa Union, Jitka Exnerová, vedoucí Infocentra Broumovska a další hosté.

Úvodní slovo k pořádané výstavě přednesl Henryk Hnatiuk. Jeho slova do češtiny tlumočila Věra Kopecká. "Srdečně vítám všechny, kteří přišli na otevření této výstavy. Chtěl bych připomenout, že tato výstava se koná pod heslem Včera, dnes a zítra – polsko-českých aktivit. Chceme tu představit plody naší práce. Paní Věra Kopecká vystavuje na naších výstavách již řadu let. Máme zde také práce výtvarného studia umění z Mieroszowa. Jsou zde představeny práce mladých lidí z různých míst české republiky - Nové Paky, Mladé Boleslavi, Prahy, Broumova a dalších. Zúčastňují se jak profesionálové, tak i neprofesionální autoři. Našich akcí se zúčastnila také i malá holčička, která je tělesně postižená a své obrazy maluje jen jednou nohou. Máme tu také obrázky od Poláka, básníka Antonina Matuszkiewicze, který již přes pět let s rodinou žije v Martínkovicích a který zde i tvoří. Věříme, že se Vám vystavené práce budou líbit a že je doporučíte i Vašim přátelům, aby se na výstavu přišli podívat."

Výstavní síň Staré radnice je otevřena od pondělí do pátku, od 9 do 16 hodin a potrvá do 12. října.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)