Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vernisáž otevře v Polici nad Metují kolektivní výstavu grafiků ze sdružení Hollar
banner

Vernisáž otevře v Polici nad Metují kolektivní výstavu grafiků ze sdružení Hollar

Pavel Frydrych - Apeiron z. s.

Sobota, 29. dubna 2017

Vernisáž otevře v Polici nad Metují kolektivní výstavu grafiků ze sdružení Hollar

Ve čtvrtek 12. května se v Zeleném domečku v Polici nad Metují vernisáží otevře kolektivní výstava grafiků ze sdružení Hollar. Výstava z názvem Hudební motivy v grafice představí průřez tvorbou zhruba desítky renomovaných výtvarníků.

K výstavě řekla historička umění Martina Váňová: "Hudba vzbuzuje v posluchačích emoce, ač sama je nehmotná. A stejné emoce dokáže v člověku evokovat i výtvarné dílo. Průnik těchto emocí je vlastně cílem hudebních motivů v grafice."

Sdružení českých umělců grafiků Hollar v letošním roce slaví sté výročí svého založení. Výstava v Polici nad Metují je jednou z těch, které připomínají toto významné jubileum. Kurátorka výstavy Alena Laufrová přestavila jmenovitě aspoň pár grafiků, kteří se na výstavě Hudební motivy v grafice představí: "Mimo jiné to jsou František Hodonský, Eva Hašková, Vladimír Suchánek nebo Karel Demel."

Vernisáž výstavy se uskuteční 12. května od 18 hodin v Zeleném domečku v Polici nad Metují, Tyršova 345, hudebně ji doprovodí písničkářka a herečka Divadla Ypsilon Jana Šteflíčková. Výstava, kterou pořádá spolek Apeiron ve spolupráci s Muzeem papírových modelů Police nad Metují a s podporou Města Police nad Metují, potrvá do 11. června.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)