Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vernisáž výstavy kresleného humoru Luboše Drastila provázel smích
banner

Vernisáž výstavy kresleného humoru Luboše Drastila provázel smích

René Herzán

Pondělí, 19. března 2012

Vernisáž výstavy kresleného humoru Luboše Drastila provázel smích

Smích včera v Městské knihovně v Broumově provázel zahájení výstavy obrázků kresleného humoru malíře a karikaturisty Luboše Drastila.

Úvodním slovem a několika peprnými vtipy výstavu zahájila herečka a "Broumovačka" Uršula Kluková. Vzpomněla, že pořádání výstavy v Broumově navrhla Luboši Drastilovi v největším pražském knihkupectví Luxoru. Vedoucí broumovské knihovny Jan Meier na to podotkl, že "teď mají lidé možnost si obrázky prohlédnout v největší knihovně v Broumově".

Luboš Drastil publikoval první kreslený vtip v deníku Československý sport. Začátkem osmdesátých let spolupracoval s Mladým světem, Kvítkem ve Svobodném slovu a později s Dikobrazem. V současné době pracuje s redakcí Křížem krážem a Květy. Věnuje se i knižní ilustraci. Naposledy svými obrázky doplnil knihu Vratislava Ebra Kniha skoro všech blbostí. Jeho humor vychází z každodenního života.

O hudební program se svým zpěvem postarala Zuzana Rainová, kterou na kytaru doprovázel Tomáš Hejzlar. Výstava je otevřena do 27. dubna.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)