Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vernisáž výtvarných prací absolventů Gymnázia Broumov
banner

Vernisáž výtvarných prací absolventů Gymnázia Broumov

René Herzán

Neděle, 21. listopadu 2010

Vernisáž výtvarných prací absolventů Gymnázia Broumov

Ve druhém patře budovy Gymnázia Broumov byla 19. listopadu vernisáží zahájena Výstava výtvarných prací absolventů gymnázia v Broumově. Organizátorka výstavy Šárka Rambousková dala dohromady díla 22 bývalých, ale i současných žáků školy.

Vernisáž zahájil ředitel školy Karel Výravský, který připomněl historii školy. Poté si vzal slovo ředitel knihovny v Broumově Jan Meier a podrobněji se zmínil o výrazných osobnostech, které kdy studovaly v této budově.

Mezi vystavovanými díly najdeme fotografie současného pedagoga na gymnáziu Rudolfa Martince či vedoucího muzea v Broumově Karla Franzeho. Ukázky své tvorby dal k dispozici učitel Základní umělecké školy v Polici nad Metují Jaroslav Soumar, učitel, výtvarník a broumovský zastupitel Petr Staněk či grafik Jiří Samek. Svůj prostor tu našel i významný herec Divadla Járy Cimrmana Jaroslav Weigel, ale i další, pro které je výtvarná tvorba jen koníčkem.

O hudební doprovod se postarali studenti gymnázia. Výstava potrvá do 30. listopadu. Další fotografie najdete zde.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)