Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vernisáží byla zahájena výstava Základní školy Hradební v Broumově
banner

Vernisáží byla zahájena výstava Základní školy Hradební v Broumově

René Herzán

Úterý, 13. září 2011

Vernisáží byla zahájena výstava Základní školy Hradební v Broumově

Ve výstavní síni Staré radnice v Broumově byla v pondělí 12. září vernisáží zahájena výstava Základní školy Hradební.

Po úvodním houslovém vstupu studentky Marcely Kolářové přivítal ředitel školy Vladimír Vondrouš přítomné hosty. Do výstavní síně se přišel podívat starosta Broumova Milan Kotrnec, tajemnice městského úřadu Eva Blažková, vedoucí odboru školství v Broumově Aleš Kitler a řada pedagogů broumovských škol.

Výstava představuje výtvarné a keramické práce žáků za poslední tři roky, které uplynuly od poslední výstavy. Na stěnách síně a na výstavních panelech žáci prezentují lepené koláže, při jejichž vzniku se seznámili s historií města, tradicemi či s různými zeměpisnými lokalitami. Za zmínku stojí pozoruhodná kronika osobností, po kterých jsou pojmenovány broumovské ulice. Další svazek mapuje historii a rekonstrukci parku Alejka. Prostor je jde věnován i projektu Tenkrát a teď, což je pexeso z fotek starého a nového Broumova.

Prezentaci prací žáků základní školy Hradební už navštívilo několik tříd a podle slov pedagogů byly jejich reakce velmi pozitivní. Výstava je otevřena do konce září.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)