Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Video: Úspěchy tanečního oboru Základní umělecké školy v Broumově
banner

Video: Úspěchy tanečního oboru Základní umělecké školy v Broumově

René Herzán

Úterý, 21. června 2011

Video: Úspěchy tanečního oboru Základní umělecké školy v Broumově

Taneční obor Základní umělecké školy v Broumově dosáhl v letošním roce několik úspěchů na soutěžích a tanečních přehlídkách.

Na dubnové taneční soutěži Pardubická arabeska získaly Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová 3. místo s choreografií Heleny Ogriščenkové na hudbu Petra Iljiče Čajkovského. Na krajské postupové přehlídce scénického tance v květnu v Jaroměři byly oceněny dvě choreografie. After party získala cenu lektorského sboru za výběr tématu a Inkoust na hedvábí za abstraktní zpracování tematu. Obě vystoupení byly navrženy na postup do celostátní přehlídky mládeže a dospělých Tanec, tanec.... 2011.

Během března, dubna a května probíhala taneční soustředění v Broumově a v Nové Rudě. Nacvičovala se společná choreografie společenského tance broumovských tanečnic a chlapců z kulturního domu MOK na píseň Hurt Christiny Aquillery, kterou vymyslela a secvičila Helena Ogriščenková a poté i latinsko - americké tance jive a cha - cha, které nacvičoval taneční mistr  Andrzej Mierzeiewski. S tímto vystoupením se tanečníci předvedli 27. května na Festivalu umění dětí a mládeže v klášterní Zahradě* v Broumově.

Odměnou pro mladé tanečnice a tanečníky byl společný květnový zájezd do Národního divadla v Praze na baletní představení Brel, Vysockij, Kryl - Sólo pro tři.

Závěrečný koncert tanečního oboru všech ročníků s pestrými a nápaditými choreografiemi se uskutečnil v pátek 3. června v sále nového infocentra v Broumově, který moderovala Vlaďka Hajnová.

V pátek 10. června se Helena Ogriščenková se svými svěřenkyněmi zúčastnila 2.ročníku soutěže Taneční učitelé roku 2011 v Praze. Z celé republiky tu soutěžilo 23 choreografií, z nichž tři (Broumov, Prostějov a Praha) získaly ocenění.

Kdo ještě taneční obor neviděl, může se přijít podívat v sobotu dne 25. června na Dětské hřiště v Broumově, kde budou žákyně Heleny Ogriščenkové od 17 hodin vystupovat se svými choreografiemi při broumovské pouti. Zájemci o výuku tanečního umění se mohou přihlašovat na Základní umělecké škole ještě během těchto 14 dnů nebo pak v prvních dvou týdnech v září.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)