Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • "Vítáme všechny, kdo se necháte rádi předvánočně naladit. Letos se tu scházíme již jedenáctým rokem!"
banner

"Vítáme všechny, kdo se necháte rádi předvánočně naladit. Letos se tu scházíme již jedenáctým rokem!"

Jindra Hajpišlová

Neděle, 16. prosince 2018

"Vítáme všechny, kdo se necháte rádi předvánočně naladit. Letos se tu scházíme již jedenáctým rokem!"

Těmito slovy uvítali všechny přítomné na Kostelním náměstí 13. prosince členové dramatického kroužku pod vedením učitelky Dáši Židové, kteří byli v minulých letech také účinkujícími. Vrátili se, aby svým mladším následovníkům pomohli pořad moderovat.

V letošním programu Vánočního ladění, který jako každý rok připravila učitelka Dagmar Židová, jsme navštívili několik evropských zemí, dokonce jsme zaletěli do Ameriky. Každý ročník si s velkým zápalem připravil vánoční písničku z dané země, kterou doprovodil tanečkem ve své choreografii. Po svém vystoupení přidal vánoční přání v jazyce dané země a ozdobil stromeček příslušnou vlajkou.

Putování začalo samozřejmě v naší české zemi s vystoupením prvňáčků, druháci nás pozvali na Slovensko. Třeťáci, ač s angličtinou letos začínají, zvládli perfektně písničky i přání. Tradici vánočního stromku, která začala v Německu se starobylou koledou Tichá noc, nám přinesli páťáci. Se čtvrťáky jsme navštívili Polsko. Páťáci nás znovu pozvali na cestu, tentokrát do Ruska, kde sice Vánoce neslaví, ale oslava Nového roku nám naše Vánoce připomíná.

Z cest se každý vrací rád domů. Proto i závěr vystoupení patřil našim tradičním koledám, které si všechny děti, jako mohutný sbor s nadšením zazpívaly. A závěr? No přece tradiční! Téměř hymna Vánočního ladění – Marek Ztracený a jeho vánoční song – Snad se něco stane.

Počasí nám letos přálo, všechny děti se svými vyučujícími vyráběly s chutí dárečky, nacvičovaly s velkým zápalem - snad i diváci byli spokojení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)