Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Vyšla nová brožurka historika Richarda Švandy nazvaná Druhá světová válka v Hronově a okolí
banner

Vyšla nová brožurka historika Richarda Švandy nazvaná Druhá světová válka v Hronově a okolí

René Herzán

Čtvrtek, 8. února 2018

Vyšla nová brožurka historika Richarda Švandy nazvaná Druhá světová válka v Hronově a okolí

Knížka vznikla na základě úspěšné přednášky, která se uskutečnila v prosinci 2017 v Hronově. Autor na šedesáti stránkách mapuje život prostých obyvatel v době protektorátu, ale poukazuje i na málo známé události, které se ve městě a jeho okolí odehrály. Brožurku tvoří rovněž okolo šedesáti fotografií, z nichž některé nebyly dosud publikovány. Brožurku je možné zakoupit v IC v Hronově a v knihkupectví v Náchodě.

Autor čerpal z regionálního tisku a obecních kronik, stejně jako ze vzpomínek pamětníků. Díky tomu, že se autor zabývá dějinami druhé světové války v regionu, v němž žije, podařilo se mu dohledat řadu fotografií od místních obyvatel, stejně jako z různých paměťových institucí. Richard Švanda chce vydáním knihy nejenom informovat, co se na Hronovsku během let 1939-1945 dělo, ale zároveň tím vybízí širokou veřejnost k možné další spolupráci, která by v budoucnu mohla vyústit k vydání knihy rozsáhlejší.

Není vyloučeno, že se Richard Švanda objeví na besedě i v Broumově!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)