Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava dětských výtvarných prací Co nás baví začala
banner

Výstava dětských výtvarných prací Co nás baví začala

René Herzán

Pondělí, 16. května 2011

Výstava dětských výtvarných prací Co nás baví začala

Výstavu dětských výtvarných prací Co nás baví zahájila minulý týden vernisáž v síni Staré radnice v Broumově. Již 7. ročník výstavy pořádá občanské sdružení Rodiče olivětínským dětem.

V jedné ze součásti Masarykovy základní školy, v Olivětíně, již osmým rokem pracuje keramický kroužek a Duhová dílna. Úkolem občanského sdružení Rodiče olivětínským dětem je zajišťování finančních prostředků na volnočasové aktivity dětí.

Téma letošní výstavy je Za pověstmi Broumovska. S projektem stejného názvu sdružení uspělo v grantovém programu Máme rádi Broumovsko, který vyhlásila Agentura pro rozvoj Broumovska. V rámci tohoto projektu děti postupně navštěvovaly místa, kde se odehrály události, jež se staly základem pověstí z Broumovska. Takto získané zážitky jsou pramenem, z něhož vycházejí výtvarné práce dětí. Na výstavě je tedy možné vidět Bílou paní, Pivního osla, Jezdce na bílém koni, Pannu v Koruně, Znak města Broumova, Hastrmana a starou pannu a jiné pověsti.

"Velmi si ceníme spolupráce s Agenturou pro rozvoj Broumovska a možnosti pravidelně se zapojovat se svými projekty do grantové soutěže, neboť takto získané prostředky můžeme vynakládat na nákup výtvarných materiálů pro volnočasovou činnost dětí," říká vedoucí sdružení Rodiče olivětínským dětem Jarmila Nyklíčková.

Na této výstavě ovšem není prezentována jen tvorba dětí navštěvujících oba výše zmíněné výtvarné kroužky, ale je zde i velké množství výrobků dětí ze školní družiny. "Přijďte se podívat a třeba i inspirovat, co všechno se dá dělat s dětmi ve volném čase a že i velmi jednoduché věci vyrobené z běžně dostupných materiálů mohou být moc hezké," doplňuje Jarmila Nyklíčková.

Výstava potrvá do 31. května.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)