Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Výstava Fotky z Lezce v Teplicích nad Metují

redakce

Středa, 4. srpna 2010

Výstava Fotky z Lezce v Teplicích nad Metují

Putovní výstava horolezeckých fotografií Fotky z Lezce zavítala na dva měsíce do Teplic nad Metují.  Je to unikátní kolekce fotografií přispěvatelů největšího českého webu o horolezectví Lezec.cz.

Fotografie v horolezeckém oboru vyhlášených profesionálů i nadšených amatérů jsou k vidění do konce září 2010 v renovované výstavní síni Informačního centra města Teplice nad Metují (ul. Horní 13). Výstava Fotky z Lezce vznikla v únoru 2010, kdy dostal Lezec.cz, který čte na internetu několik desítek tisíc lidí měsíčně,  příležitost vystavovat horolezecké fotografie v síni Divadla v Horních Počernicích v Praze. Expandoval tehdy do světa reálného a zahájil tím putovní výstavu fotografií svých přispěvatelů.Expozice se dál postupně objevovuje na zdech lezeckých stěn, v nejrůznějších více či méně příhodných výstavních síních a podobně. Její druhé pokračování se představilo od počátku května do konce července 2010 lezecké veřejnosti na pražské lezecké stěně SmíchOFF.

 Třetí pokračování výstavy Fotky z Lezce se tedy přetěhovalo do jedné z nejvýznamnějších horolezeckých oblastí ve středu Evropy, tedy do Teplicí nad Metují, východisku na Adršpašské a Teplické skály. Výstava určená pro lezce i širokou laickou veřejnost je prodejní a bude provázána s Mezinárodním horolezeckým filmovým festivalem v Teplicích nad Metují (26.-29.8. 2010). Vstup je volný. Partnerem výstavy Fotky z Lezce v Teplicích nad Metují je ROCKPOINT. Výstavu sponzorsky podpořila broumovská firma HOBRA Školník a pomohl také český distributor francouzských horolezeckých lan BEAL.

Do třetího kola v Teplicích nad Metují se podařilo domluvit s osmi autory a z jejich fotek vybrat kolekci zhruba 35 obrázků. Mezi nimi je Pavel Žofka, Michal Maděra, Martin Spilka, Vojta Vrzba, Tomáš Rakovič, Pepa Otčenášek, jeden fotograf přímo z týmu Lezce Jirka Sika a nově přislíbil účast i zkušený profesionální fotograf Petr Pepe Piechowicz.

Více informací o výstavě je na stránkách www.lezec.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)