Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava fotografií „Krajina, detail a lidé" v Broumově
banner

Výstava fotografií „Krajina, detail a lidé" v Broumově

Jindřich Horkel

Středa, 29. února 2012

Výstava fotografií „Krajina, detail a lidé" v Broumově

Své fotografie vystavuje pod názvem „Krajina, detail a lidé" v Klubu ROK bývalý absolvent gymnázia v Broumově, dnes student 2. ročníku architektury a stavitelství na pražském ČVUT z Police nad Metují, Tomáš Hejzlar.

Na výstavě prezentuje Tomáš Hejzlar široké rozpětí žánrů. Krajinu na zajímavých a neotřelých pohledech ze Supího koše v Broumovských stěnách. Ranní pohledy do Broumovské kotliny, na kterých lze jen tušit v podzimních mlhách ještě rodící se den, vytvářejí zvláštní atmosféru. Též zátiší s květinami nebo heligónem, ve kterém se odráží podivně zvlněné průčelí broumovského kláštera. A v neposlední řadě lidé. Děti i dospělí v přírodě, ve městě, ve francouzské Provenci. Výstava potrvá do 31. března 2012.

Autor výstavu uvedl na vernisáži v pátek 24. února, kam přišlo více než 40 návštěvníků. V krátkém rozhovoru Tomáš Hejzlar připomněl, že fotografuje i na hudebním festivalu Za poklady Broumovska. Fotografuje od 13 let. „Dost jsem se naučil i z knížek," vzpomíná. Začínal tak, že posílal své fotografie do internetových galerií, odkud získával první zpětnou vazbu, zda se jeho tvorba lidem líbí. Na otázku, co ho nejvíce baví, řekl: „Teď mne začínají bavit lidé. A docela mne baví i to město, nějaké architektonické detaily. Dříve jsem chodil spíš do krajiny. Ale je fakt, že u těch lidí je to vždy něco nového, neopakuje se to tolik. Třeba mám dojem, že ze Supího hnízda jsem už vydobyl, co jsem mohl. Teď to chce najít nějakou jinou lokalitu, kde to bude zase nové." V rozhovoru jsme se dotkli i Tomášova zájmu o reportážní fotografii a v této souvislosti již připomínaný hudební festival Za poklady Broumovska, kde se chystá letos opět fotografovat.

Fotografie Tomáše Hejzlara zaujaly. Dosvědčovaly to skupinky návštěvníků, které postávaly před jeho fotografiemi ve výstavní síni klubu mladých ROK ještě dlouho po ukončení programu, v kterém mj. v krátké hudební vložce doprovázel zpěv studentky broumovského gymnázia Zuzany Rainové na kytaru.

Foto Michal Sedláček

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)