Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava fotografií z Etiopie v olivětínském pivovaru
banner

Výstava fotografií z Etiopie v olivětínském pivovaru

Petr Cirkl

Úterý, 22. srpna 2017

Výstava fotografií z Etiopie v olivětínském pivovaru

Ve čtvrtek 17. srpna byla vernisáží zahájena výstava fotografií z Etiopie od autora Robina Böhnische, nazvaná Etiopie naše africká kolébka. Výstava probíhá v prostorách sladovny broumovského pivovaru a bude otevřena do 31. srpna. Zhlédnout ji lze po celý týden od 10 do 16 hodin.

Během vernisáže jsem měl možnost hovořit s autorem výstavy – panem Robinem Böhnischem.

Pane Böhnischi, mohu se Vás zeptat, jak vznikl nápad umístit tuto výstavu vašich fotografii právě v prostorách olivětínského pivovaru?

S majitelem pivovaru, panem Noskem, se známe řadu let a rád sem jezdím. Když jsem hledal nějaké prostory pro výstavu v regionu, tak jsem si vzpomněl právě na sladovnu olivětínského pivovaru, protože to je v řadě pivovarů a zde zvláště krásný prostor. Právě ty pestré fotografie z Afriky do ní nádherně zapadají.

Jak dlouho jste byl v Etiopii?

Tyto fotografie jsou zhruba ze šesti mých cest. Vznikaly v období let 2008 až 2014, Etiopie je příliš velká a rozlehlá země, než aby se to dalo zvládnout za jednu cestu. Takže tyto fotografie vznikaly průběžně na dva až tři aparátky za tu uvedenou dobu.

Když jste jel do Afriky, bylo to pouze s tím záměrem, že jste tam chtěl místa, které jsou na těchto nádherných fotkách?

Vůbec ne, s tím, že tyto fotky budu vystavovat, tak ty jsem si ze začátku dělal ze začátku jen pro sebe. Já jsem se tam poprvé dostal díky kamarádovi, jehož významná kolínská firma má v Etiopii pobočku a on se mi chtěl revanšovat za to, že jsem ho vzal na velkou návštěvu Izraele, kde se cítím jako průvodce silnější v kramflecích... A Etiopii jsem si na první pohled zamiloval. Poté mé první návštěvě jsem tam začal brát další lidi.

Tyto moje výstavy jsou v současné době tři – Etiopie, Jeruzalém a Arménie. To jsou mé tři zamilované země. Teprve, když jsem se začal hlouběji zabývat jejich historii, zjistil jsem, že jsou díky jazyku, díky kultuře a náboženství velmi propletené. Což je, na to kde leží, velmi překvapující.

Jsem moc rád, že jsem s vámi o této výstavě mohl mluvit. Chtěl bych Vám za to poděkovat. Hlavně bych Vám chtěl popřát, aby tuto výstavu navštívilo co nejvíce lidi. Určitě nás potěší i případná další výstava o Jeruzalému, kde se narodil můj vnuk Theo. Také Vám přeji to, aby se Vám také dařily podobné fotografie v budoucnu.

Foto: Petr Cirkl

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)