Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava ilustrací nejlepších dětských knih míří do broumovského kláštera
banner

Výstava ilustrací nejlepších dětských knih míří do broumovského kláštera

Kateřina Ostradecká

Sobota, 17. října 2015

Výstava ilustrací nejlepších dětských knih míří do broumovského kláštera

Na více než měsíc se v broumovském klášteře usídlí putovní výstava současných původních českých ilustrací. Většina z nich je úzce spojena s výroční cenou Zlatá stuha, kterou získaly nebo na niž byly nominovány. Výstava v nových prostorách klášterního Lapidária se uskuteční ve dnech 21. října až 30. listopadu, vstup pro veřejnost bude zdarma.

Vernisáž výstavy proběhne v úterý 20. října, od 19 hodin v klášterním Lapidáriu – v nových prostorách Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

"Výstava se skládá ze dvou částí: tu první tvoří ilustrace oceněné či nominované na cenu Zlatá stuha 2015, tu druhou tvoří oceněné ilustrace z minulých ročníků Zlaté stuhy a dále ilustrace členů Klubu ilustrátorů. Klub je totiž spoluvyhlašovatelem Zlaté stuhy," sdělila Renáta Fučíková, koordinátorka putovní výstavy Zlaté stuhy.

Doprovodným programem výstavy budou výtvarné dílny s autory či ilustrátory dětských knih a autorská čtení pro Základní školy a dětské čtenářské kluby.

Zlatá stuha je každoročně udělována tvůrcům nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce. Existuje již více než 20 let a představuje jedinou cenu v České republice zaměřenou výhradně na dětskou literaturu. Knihy procházejí pečlivým výběrem odborných porot. Zlatá stuha je tedy garantem kvalitních dětských knížek.

Prostřednictvím doprovodných programů, jako je putovní výstava ilustrací, výtvarné dílny, besedy a autorská čtení, navíc podporuje růst čtenářské gramotnosti, rozvoj vztahu ke knihám i kulturní vyžití dětí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)