Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Výstava o velkých šelmách zaujme i 3D exponáty

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 16. června 2016

Výstava o velkých šelmách zaujme i 3D exponáty

V Muzeu města Police nad Metují, v 1. patře místního benediktinského kláštera, byla ve středu 8. června zahájena výstava s názvem Soužití s velkými šelmami / Náročný úkol i příležitost. Tři desítky výstavních panelů odhalují aktuální populace medvědů, vlků, rysů a rosomáků v Evropě. Výstava odkrývá problémy, které soužití člověka s velkými šelmami přináší, ukazuje přetrvávající potíže i úspěšná řešení.

„Čtyři další panely se věnují výskytu rysů a vlků v CHKO Broumovsko a blízkém okolí. Přibližují návštěvníkům, jak se jejich přítomnost projevuje v naší kulturní krajině, kde si většina z nás tyto divoké šelmy těžko dokáže představit. Expozice je oživena vycpanými zvířaty, sádrovými odlitky stop i ukázkou usušeného vlčího trusu. Zájemci si mohou odlít vlastní stopu vlka, lišky nebo srnce podle skutečných otisků z okolní přírody,“ doplnil Petr Kuna z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Správy CHKO Broumovsko.

Výstava potrvá do 26. července 2016. Otevřeno je denně mimo pondělky od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.30 hod.

Foto z vernisáže: A. Spíšková, D. Velehradský

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)