Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava obrazů Vladimíra Vély Černá hodinka zakončuje první rok provozu Galerie Dům v Broumově
banner

Výstava obrazů Vladimíra Vély Černá hodinka zakončuje první rok provozu Galerie Dům v Broumově

René Herzán

Úterý, 21. srpna 2012

Výstava obrazů Vladimíra Vély Černá hodinka zakončuje první rok provozu Galerie Dům v Broumově

Výstava obrazů Černá hodinka od Vladimíra Vély zakončuje první rok provozu Galerie Dům v Broumově. "Všem Broumovákům bych výstavu doporučila," řekla na sobotní vernisáži kustodka galerie Jana Bušová. Výstava potrvá do 30. září.

"Za prvé – jsem strašně rád, že se v okolí mohu zajít podívat na současné umění. A za druhé – pan Véla vnímá svět trochu jinou optikou než já a nejspíš i většina lidí. A možná právě proto dokáže jeho výstava ohromit, ale ne ochromit," řekl jeden z návštěvníků vernisáže Pavel Frydrych.

"Broumovská výstava je koncentrovaným výběrem autorových obrazů a kreseb z posledních pěti let. Název výstavy Černá hodinka je dvojí metaforou. Jednak označuje momenty tvorby, kdy v procesu hledání naráží umělec na těžké, ač neviditelné překážky, které, pokud chce uspět, musí zdolávat, jednak samotné výsledné obrazy signalizují jakousi podprahovou nejistotu obsaženou v předmětném, materializovaném světě. Temné Vélovy obrazy odhalují sílu lidské emoce, která sama je schopna tvarovat nové představy o světě kolem nás. To je vždy nadějné i nebezpečné zároveň," komentoval tvorbu Vladimíra Vély kurátor výstavy Petr Vaňous.

Na vernisáži promluvil také Jan Školník z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska i samotný autor, který poděkoval za možnost prezentace svých obrazů. Mezi hosty nechyběla ani hlavní sponzorka galerie Marie Kubinová.

K výstavě vyšel katalog a 29. srpna a 20. září, vždy od 17 hodin, se pořádá komentovaná prohlídka výstavy. Další informace na www.galeriedum.cz .

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)