Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Výstava odkrývá neznámá místa Broumovska

René Herzán

Sobota, 12. dubna 2014

Výstava odkrývá neznámá místa Broumovska

Do 25.dubna 2014 lze navštívit výstavu dochovaných originálů fotografií v prostorách Staré radnice v Broumově, která odkrývá neznámá a málo známá místa v našem kraji, tak i v historii. Výstava představuje bývalé fotografy a vydavatele, kteří na Broumovsku působili do roku 1945. Přes sedmdesát panelů ukazuje průřez jejich tvorbou, ale hlavně zachycuje život a dění na Broumovsku v převážně minulém století. Mezi fotografiemi se však najdou i jedny z nejstarších zobrazení.

Neznámá místa Broumovska je projekt Domu dětí a mládeže Ulita Broumov, který v letošním školním roce podpořila Agentura pro rozvoj Broumovska ve svém programu Máme rádi Broumovsko.

Výstavu sestavil a uvedl na nedělní vernisáži autor knihy Broumovsko na historických zobrazeních Petr Bergmann. Ze svých sbírek v rámci společného projektu již uspořádal tři výstavy. "V lednu jste mohli navštívit výstavu starých map zobrazujících Broumovsko, od února doposud našim krajem putuje výstava litografií a grafik vztahujících se k Broumovsku a nyní pokračujeme výstavou starých dochovaných originálů pohlednic a kabinetek z bývalých broumovských fotoatelierů," představila projekt Dáša Zbořilová z broumovské Ulity.

Projekt pokračuje i svou druhou, prozatím skrytou částí, kterou je výtvarná soutěž pro školní kolektivy i jednotlivce a veřejnost. "Soutěž vyzývá k zachycení neznámých míst nebo míst, ke kterým máme ve svém nejbližším okolí vztah, a jejich zpracování výtvarným způsobem - kresbou, malbou, leporelem či mapou. Ještě do 16. května máte možnost připojit se k našemu projektu svým vlastnoručně vytvořeným obrázkem," dodala Dáša Zbořilová.

Propozice soutěže

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)