Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava seniorů nazvaná Romantické Vánoce má po vernisáži
banner

Výstava seniorů nazvaná Romantické Vánoce má po vernisáži

Klub seniorů Broumov

Pátek, 11. listopadu 2016

Výstava seniorů nazvaná Romantické Vánoce má po vernisáži

Od úterý probíhá ve Výstavní síni na Staré radnici v Broumově výstava, kterou pořádá Klub seniorů. Výstava potrvá do 25. listopadu.

Předvánoční čas je plný krásných tradic a zvyků, proto najdete na naší výstavě řadu návodů, ukázek a dekorací, podle kterých můžete vytvořit něco hezkého pro sebe i své blízké. Sešlo se mnoho krásných věcí, které nelze popsat, ale musíte je vidět. Máme v našem klubu velice šikovné ženy. Výstava sama o sobě je velice pěkně a esteticky instalována. O to se především zasloužily Eva Horáková a Miroslava Horká. Ale bez seniorek z výboru a dalších žen i samotných výtvarných příspěvků, kterých se sešlo hodně, by výstavka nebyla úspěšná. Zmíním se jen namátkově: práce z kukuřičného šustí, paličkování, slané těsto - betlémy, proutí, šitá krajka, keramika, adventní věnce, perníkové svícny, práce z pediku a mnoho dalších krásných dekorací můžete spatřit na výstavě.

Touto cestou děkuji všem, kteří se na této výstavě podíleli, ale také sponzorům, např. Technickým službám (přivezly třímetrový strom), Z-Trade s. r. o. za zapůjčení svíček a svícnů, IC, L. Židové za upečení perníčků, Jídelně Veba za upečení a dovoz koláčků a všem členkám výboru KS a mnoha dalším.

Vernisáž se uskutečnila v rozsvíceném, vánočně naladěném sále. Starosta Ing. Jaroslav Bitnar, který byl naším hostem, nás pozdravil a přednesl několik informací o dění ve městě a pozval přítomné seniory 11. prosince 2016 do KD Střelnice na vánoční posezení u drobného občerstvení s hudbou Broumovanka. Popřál nám dobré zdraví a pochválil výstavku.

Krásný půlhodinový zážitek nám připravili učitelé a žáci ZUŠ Broumov. Pan učitel Ladislav Šikut hrál na klavír a varhany, doprovázel zpívající Romanu Roškovou a Magdalenu Jeklovou. Dále zahráli Vojta Středa na trubku a Ondra Krupička na baryton - připravila je paní učitelka Lenka Němcová. Koncert sklidil veliký aplaus a za KS i návštěvníky výstavy vřele děkujeme. Byla to nádhera.

Na vernisáž přišlo 60 hostů a výstava se líbila. Ještě jednou děkuji všem, kteří se podíleli na uskutečnění a organizování výstavy hlavně členkám výboru KS a přeji dobré zdraví.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)