Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Výstava výtvarného oboru ZUŠ Police nad Metují potrvá do konce dubna
banner

Výstava výtvarného oboru ZUŠ Police nad Metují potrvá do konce dubna

René Herzán

Pátek, 14. dubna 2017

Výstava výtvarného oboru ZUŠ Police nad Metují potrvá do konce dubna

Ve čtvrtek 6. dubna odpoledne otevřela vernisáž výstavu žáků Základní umělecké školy Police nad Metují ve výstavním prostoru v Zeleném domečku. Tentokrát se široké veřejnosti představuje grafická tvorba dětí. Grafika je jednou z nejstarších výtvarných technik a v podání nejmladší generace hýří často až neuvěřitelnými nápady a zářivou barevností.

Jaroslav Soumar, učitel ZUŠ, na vernisáži představil pozadí vzniku grafických děl. "U většiny grafik je uveden i jejich název. To může pomoci ještě víc proniknout do dětské duše autora a otevřít nám – divákům – prostor jeho fantazie a představ." Pohled dětí na svět kolem je nosným tématem veškerých představených grafických děl. Pohled, který ještě není svázaný konvencemi a životními zkušenostmi, nám ukazuje svět v trochu jiném světle, než jak jsme ho zvyklí vnímat.

Výstava, představující věkový průřez žáků od předškolních po patnáctileté, je unikátní v tom, že si na nic nehraje. Jejím mottem by mohlo být: "Takhle to prostě vidíme." A návštěvníkům z řad dospělých nezbývá, než se v tichém úžasu kochat bezbřehou říší fantazie, která je jakoby v podtitulu expozice.

Pavel Frydrych z Muzea papírových modelů ukončil vernisáž slovy: "Pojďme si užít nejbarevnější výstavu, jaká kdy v Zeleném domečku byla." A tato slova platí pro všechny návštěvníky: přijďte si užít barevnou krásu dětské tvorby.

Výstava se koná za podpory Města Police nad Metují, ZUŠ Police nad Metují a Muzea papírových modelů Police nad Metují.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)